Boomparken voor Nieuw-West

Boomperk? Boompark! Samen met de bewoners van Geuzenveld en Slotermeer toveren we 100 saaie boomperkjes om tot gezellige, groene boomparken die goed zijn voor de biodiversiteit in de stad. Lees hieronder hoe we dat gaan doen!

Van saaie boomperkjes naar groene, gezellige boomparkjes!

Saai hè? Zo'n kaal, eenzaam boomperk?! Dat kan veel leuker! Stel je eens voor dat je de deur uitstapt en gelijk in een oase van groene parkjes binnenstapt, gewoon bij jou op de stoep! Klap je stoeltje maar uit, of ga met de kinderen picknicken op een kleedje in het groen voor de deur. Samen fleuren we jouw straat op, en zetten we de bloemetjes buiten. Jeukende groene vingers, maar geen tuin? Stap je boompark in en ga lekker tuinieren. Vraag er hieronder eentje aan! Zo krijg je een parkgevoel, maar dan bij jou in de straat.

Boompark

Groene parkjes vol bloemen voor meer biodiversiteit

Deze boomparkjes geven jouw straat niet alleen een kleurrijke boost. Ze zijn ook heel goed voor de biodiversiteit en het klimaatbestendig maken van de stad. Door de perkjes rondom bomen te vergroenen kunnen we het overtollige water beter opvangen als het hard regent en we helpen de bijen en insecten een handje door extra bloemen te planten in de stad. Bovendien zorgen we er zo ook voor dat er niet alleen maar fietsen, afval en hondenpoep in en tegen de bomen aan worden gedeponeerd. 

Aanvraag

Vraag een boompark aan!

Ben je enthousiast geworden en wil je jouw straat opfleuren met een boompark? Ga dan nu langs deze checklist en vraag er eentje aan! 

Checklist; is mijn boom geschikt als park?

  • Woon je in Geuzenveld-Slotermeer? 
  • Is er genoeg ruimte rondom de boom zonder te veel zichtbare wortels?
  • Bestaat de grond rondom de boom uit zand of aarde, en niet uit grove kiezels of een rooster?
  • Staat de boom meer dan een 0,5 m. van een parkeervak?
  • Is de boom ouder dan ongeveer 5 jaar (maar ook niet stokoud of monumentaal)?

Kun je 'ja' antwoorden op deze vragen? Dan is het nu tijd om je boompark aan te vragen! Mobiliseer in de tussentijd je buren, want de straten waar we minimaal 3 boomparken naast elkaar kunnen aanleggen, maken de meeste kans. 

 

Vraag hier je boompark aan!

Klik hier!
Planning

Wanneer worden de boomparkjes aangelegd?

Nadat we alle aanmeldingen binnen hebben, selecteren we de meest geschikte straten. Als jouw straat is uitgekozen, nemen we vanzelf contact met je op. Dit zal in september zijn. De boomparken worden in oktober/november aangelegd zodat jij met de eerste zonnestralen kunt genieten van het parkgevoel bij jou in de buurt!

Wil je op de hoogte blijven van onze projecten? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Uiteraard gaan we zorgvuldig om met jouw gegevens. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Je bent nu lid van onze nieuwsbrief!
Neem contact op met Aukje
Aukje is projectleider

Aukje Ypma is projectleider en zet bij De Gezonde Stad projecten op die Amsterdam duurzamer maken. "De stad mooier maken met een community van Amsterdammers en aanjagers is waar mijn hart ligt. Dit is ook wat ik voorheen als freelancer deed door verschillende bottom-up projecten op te zetten in samenwerking met bewoners. Ik zet me in voor een groene stad waar we circulair met grondstoffen omgaan".

06-44014365 aukje@degezondestad.org
Blog
Woon je niet in West maar wil je wel een boompark?
Niet getreurd, via de gemeente kan je ook je eigen boompark adopteren! Lees hier hoe het werkt.
Bekijk het hier!
Agenda
De Groene Agenda van Amsterdam
Blijf op de hoogte van alle groene events in de stad met de Groene Agenda.
Bekijk het hier!
Projecten
Bekijk hier al onze groene en duurzame projecten
Wil jij meehelpen om Amsterdam groen en gezond te maken? Doe dan mee met een van onze projecten!
Bekijk het hier!