Lambertus Zijlplein

Het Lambertus Zijlplein in Amsterdam Nieuw-West wordt binnenkort een groene ontmoetingsplek voor de buurt. Buurtbewoners bepalen zelf hoe het plein eruit moet komen te zien!

Van grijs en versteend naar groen en gezellig!

Het Lambertus Zijlplein krijgt een groene opfrisbeurt! Nu is het plein grijs en versteend, maar binnenkort wordt het een groene, levendige ontmoetingsplek. Hoe het nieuwe plein er precies uit komt te zien bepalen de buurtbewoners zelf! Wij halen de komende tijd zoveel mogelijk ideeën op in de buurt en maken daarna samen met de buurt en een architect een ontwerp voor een groener en gezelliger Lambertus Zijlplein. 

waarom

De impact van groen

Samen met de buurt gaan wij aan de slag om het kale, versteende Lambertus Zijlplein te veranderen in een groene oase. We gaan bomen en struiken planten, want een groene stad is beter opgewassen tegen hevige regenbuien en hitte. Planten koelen de stad, nemen overtollig regenwater op en bieden bescherming tegen de wind. Daarnaast brengt groen mensen bij elkaar en zorgt het voor ontmoeting. Van groen word je bovendien vrolijk en het maakt je buurt er een stuk leuker op!  

actie

Wat gaan we concreet doen?

De wens om het plein te vergroenen komt vanuit de buurt. Daarom willen wij dat buurtbewoners en lokale ondernemers en organisaties zelf bepalen hoe het groen eruit komt te zien. Zodat het plein weer écht van de buurt wordt! We halen ideeën op in de buurt en gaan samen met bewoners en ondernemers aan de ontwerptafel zitten. Maar daar houdt het natuurlijk niet op, als het ontwerp klaar is zorgen we er ook voor dat het groen wordt aangelegd. 

meedoen

Hoe kan jij meedoen?

Woon je in de omgeving van het Lambertus Zijlplein? Dan kun je meedenken over een groener en gezelliger plein! Wat zijn jouw wensen en ideeën? Een mooie bloementuin, een groen terras of een ontspannen picknickplek? Vertel het ons, want jouw wensen en ideeën zijn belangrijk! 

Je kunt op verschillende manieren meedenken: vul de online vragenlijst in, ontmoet ons groene team op het plein of kom naar de ontwerpsessie op 15 april!

 

vragenlijst

1. Vul de online vragenlijst in en deel direct jouw ideeën!

Als jij mag bepalen hoe het plein eruit komt te zien, wat zou je dan kiezen? Ga je voor meer schaduwrijke bomen, of voor een gezellige moestuin? Wil je er vooral boodschappen kunnen doen, of ook even uitrusten en mensen ontmoeten? Wij horen het graag!

Deel direct jouw ideeën met ons!

Naar vragenlijst
pleinacties

2. Kom naar het Lambertus Zijlplein en denk mee!

Op drie verschillende momenten staat ons groene team op het plein en halen we zoveel mogelijk wensen en ideeën op uit de buurt. 

Update: wegens de maatregelen rondom het Corona-virus gaan de drie pleinacties op 16, 23 maart en 3 april niet door. We lichten je zo snel mogelijk in over een nieuwe datum!

ontwerpsessie

3. Kom naar de ontwerpdag!

Tijdens deze ontwerpdag verwerkt onze landschapsarchitect de wensen en ideeën samen met jou tot een concreet ontwerp voor het plein.  

Update: wegens de maatregelen rondom het Corona-virus gaat de ontwerpdag op 15 april niet door. Je kunt je nog steeds aanmelden voor de ontwerpdag. We lichten je dan zo snel mogelijk in over een nieuwe datum!

Kom naar de ontwerpdag!

Meld je aan!
Neem contact op met Vera
Vera is strategisch projectmanager

Als strategisch projectmanager verbindt Vera de Jong bewoners, bedrijven en organisaties om zich in te zetten voor een gezonde stad. “Iedereen heeft recht op een gezonde leefomgeving. Zien dat actie nodig is is goed, maar doen is beter!” Wil jij vanuit jouw bedrijf of buurt in actie komen? Neem dan contact op met Vera.

06-20018443 vera@degezondestad.org
Projecten
Lees verder!
Wil je meer lezen over onze groene en circulaire projecten in Amsterdam?
Bekijk onze projecten!
Agenda
Eropuit!
Bekijk onze groene agenda om te zien wat er dit weekend in Amsterdam te doen is!
Naar agenda!
Over ons
Over De Gezonde Stad
Wat doet De Gezonde Stad en waarom? Lees meer over onze organisatie en aanpak.
Lees verder!