Boomparken voor West

Boomperk? Boompark! Samen met de bewoners toveren we 250 saaie boomperkjes in West om tot gezellige, groene boomparken die goed zijn voor de biodiversiteit in de stad. Lees hieronder hoe dat ging!

Van saaie boomperkjes naar groene, gezellige boomparkjes!

Stel je eens voor dat zodra jij je deur uitgaat, je gelijk een oase van groene parkjes binnenstapt, gewoon bij jou op de stoep! Nooit meer naar het drukke Vondelpark, jij en je buren ontspannen vanaf nu heerlijk op een klapstoeltje of gezellig op een kleedje in het groen voor de deur. Eindelijk dat goede boek uitlezen of een fijne ochtendstretch. Groene vingers, maar geen tuin? In je boompark tuinier je heerlijk voor de deur. Vraag er hieronder eentje aan! Zo krijg je een parkgevoel, maar dan bij jou in de straat!

Boompark

Groene parkjes vol bloemen zijn goed voor de biodiversiteit

Deze boomparkjes geven jouw straat niet alleen een kleurrijke boost. Ze zijn ook heel goed voor de biodiversiteit en het klimaatbestendig maken van de stad. Door de perkjes rondom bomen te vergroenen kunnen we het overtollige water beter opvangen als het hard regent en helpen we door extra bloemen te planten in de stad de bijen en insecten een handje. Bovendien zorgen we er zo ook voor dat er niet alleen maar fietsen, afval en hondenpoep tegen de bomen aan worden gedeponeerd. 

Update

De winnaars zijn bekend!

Onze boomparken bleken razend populair en we hebben ontzettend veel aanvragen binnengekregen. Uit deze aanvragen hebben we nu alle winnaars gekozen. In het najaar worden alle boomparken samen met de gelukkige bewoners aangelegd!

Als jij straks in het voorjaar door West fietst, zie je overal onze gezellige, groene boomparken! Zo maken we samen de stad leuker, groener en zorgen we voor biodiversteit in de straat! Super goed toch? 

West Begroot

Hoe het allemaal begon!

Dit project is tot stand gekomen doordat de bewoners van Amsterdam-West via West Begroot hun stem uitbrachten op ons project 250 boomparken voor West! 

Wil je op de hoogte blijven van onze projecten? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Uiteraard gaan we zorgvuldig om met jouw gegevens. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Je bent nu lid van onze nieuwsbrief!
Neem contact op met Aukje
Aukje is Projectleider

Aukje Ypma is projectleider en zet bij De Gezonde Stad projecten op die Amsterdam duurzamer maken. "De stad mooier maken met een community van Amsterdammers en aanjagers is waar mijn hart ligt. Dit is ook wat ik voorheen als freelancer deed door verschillende bottom-up projecten op te zetten in samenwerking met bewoners. Ik zet me in voor een groene stad waar er circulair met grondstoffen wordt omgegaan".

06-44014365 aukje@degezondestad.org
Projecten
Bekijk hier al onze groene en duurzame projecten
Wil jij meehelpen om Amsterdam groen en gezond te maken? Doe dan mee met een van onze projecten!
Vertel me meer
Blog
Woon je niet in West maar wil je wel een boompark?
Niet getreurd, via de gemeente kan je ook je eigen boompark adopteren! Lees hier hoe het werkt.
Vertel me meer
Agenda
De Groene Agenda van Amsterdam
Blijf op de hoogte van alle groene events in de stad met de Groene Agenda.
Vertel me meer