Bomen voor Amsterdam

Voor elke Amsterdammer moet er op zijn minst één boom zijn in de stad. Bomen horen namelijk bij Amsterdam. Wil jij ook je eigen kanjer van een boom? Dat kan met ons project Bomen voor Amsterdam! Wij hebben namelijk 150 gratis kanjers van bomen in de aanbieding, die wij binnenkort gratis weg gaan geven!

Voor elke Amsterdammer een boom

Als je door de straten van Amsterdam fietst zie je o.a. lindebomen, iepen, berkenbomen of kastanjebomen. Bomen horen bij de stad. Eén boom per drie bewoners is nu de verhouding in Amsterdam. Lang niet slecht, maar waarom is er niet voor elke Amsterdammer op zijn minst één boom? Dat is wat wij willen bereiken met het project ‘Bomen voor Amsterdam’.

Bomen zijn bovendien belangrijk voor de stad. De groene takken laten de stad er mooi uitzien en maken ons bovendien vrolijk en gezond. Een stad zonder bomen is als huiskamer zonder planten, kaal en sfeerloos. Ze vangen water op als het hard regent, ze bieden schaduw en koelte bij extreme hitte, ze nemen fijnstof op en voorzien ons van verse zuurstof. Ook in Amsterdam zijn de gevolgen van klimaatverandering steeds beter zichtbaar. Daarom is het belangrijk dat er meer groen en bomen komen in de stad.

H20
Waterberging
Bomen nemen overtollig water op als het hard regent.
CO2
Opname
Bomen hebben een positieve invloed op de luchtkwaliteit in de stad.
⁰C
Verkoeling
Bomen brengen verkoeling als het warm is.
%
Geluk
Bomen maken mensen vrolijker en gelukkiger.
Kanjers

10 kanjers van bomen

Je kunt kiezen uit 10 kanjers van bomen met elk hun eigen unieke karakter. Wordt het de stoere oude Moseik, de frivole Appelboom of toch de vertrouwde Lindeboom? De moeilijk te kraken Walnootboom of toch de diepzinnige Amberboom? Zoek die boom uit die jouw leven verrijkt en verklaar dat je 'm voor langere tijd veel liefde en zorg zult geven.

Op date met een boom

Egbert-Jan viel als een blok voor Amber

Swipe, swipe, match! Egbert-Jan Weeber vond zijn nieuwe grote liefde Amber via onze campagne en ging met haar op date in de museumtuin van de Hermitage Amsterdam. Benieuwd hoe dat ging? Bekijk hieronder de video. 
(Video: Luca Cueni)

104
Bomen geplant
We hebben 104 bomen geplant tijdens onze vorige campagne.
104
Nieuwe liefdes
Daarmee zijn er afgelopen jaar 104 nieuwe liefdes ontstaan in de stad.
Update

We gaan opnieuw bomen planten in Amsterdam!

We hebben goed nieuws! In het najaar gaan we weer deze campagne opnieuw uitvoeren en gaan we samen met jou 150 bomen planten in Amsterdam. Schrijf je hieronder in voor de nieuwsbrief om als eerste te horen wanneer! 

Partner

De Nationale Bomenbank

Dit project voeren wij samen uit met onze partner de Nationale Bomenbank. Als echte boomverzorgers gaan deze hoveniers samen met jou jouw boom planten en onderhouden.  

In het najaar gaan we weer bomen planten in de stad. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om als eerste te horen wanneer we dit gaan doen!

Uiteraard gaan we zorgvuldig met jouw gegevens om. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Je bent nu lid van onze nieuwsbrief!
Neem contact op met Tim
Tim is Community & Communicatie Manager

Tim de Broekert is onze Community & Communicatie Manager. Hij zorgt voor onze community en is bij De Gezonde Stad verantwoordelijk voor alle communicatie en content creatie. "Een gezonde stad is mogelijk als iedereen mee doet!". Tim heeft hiervoor bij verschillende communicatiebureaus gewerkt en is ook bekend van het urban farming collectief ‘Stadsboeren’. Werk jij aan een duurzaam initiatief of project? Wil je samenwerken met De Gezonde Stad? Of voor persaanvragen, neem contact met hem op!

06-51788398 tim@degezondestad.org
Projecten
Wil jij bijdragen aan een duurzaam Amsterdam?
Bekijk onze projecten en steek samen met ons je handen uit de mouwen!
Vertel me meer
Blog
Raak geinspireerd
Wil jij weten hoe jij je leven duurzamer kan inrichten? Bekijk dan onze blogs met allerlei handige duurzame tips!
Vertel me meer
Agenda
De Groene Agenda
Blijf op de hoogte van de leukste duurzame events in Amsterdam
Vertel me meer