Rooftop Revolution

Kansen voor een groene stad liggen op het dak. Toch is slechts een paar procent van de platte daken in Amsterdam groen. Het is daarom tijd voor een Rooftop Revolution!

Het grootste braakliggende terrein, de daken!

Rooftop Revolution legt nieuwe natuurgebieden aan midden in de stad. Waar? Op het grootste braakliggende terrein van Amsterdam: de daken! We helpen jou of je buren om je dak te vergroenen. Daarnaast adviseren wij bedrijven hoe zij aan de slag kunnen gaan met het verduurzamen van daken en ondersteunen wij de gemeente in hun ambitie om de stad te wapenen tegen klimaatverandering.

Waarom?

Waarom groene daken belangrijk zijn

Wij vinden dat er veel meer groene daken moeten komen in Amsterdam. Want groene daken koelen de stad, vangen het overtollige water beter op, verbeteren de luchtkwaliteit en vergroten de biodiversiteit in de stad. Naast de vele voordelen die groene daken hebben, is een groen uitzicht ook gewoon heel mooi! In Amsterdam alleen al gaat het om een oppervlak van zo’n 2.000 voetbalvelden. Kansen genoeg dus. Wij willen dat in 2020 10% van de daken in Amsterdam groen kleuren.

1,2km
Doel
In 2020 willen wij 1,2km2 aan groen dak in Amsterdam hebben gerealiseerd.
300K
Werkelijkheid
In 2017 was er 300.000m2 aan groen dak in Amsterdam.
Hoe?

Neem een groen dak!

Via dit handige stappenplan kan je direct zelf aan de slag. Bekijk of jouw dak geschikt is voor groen en wat de voordelen zijn. In een aantal wijken kunnen wij zelf bewoners en ondernemers gratis advies geven in opdracht van de gemeente Amsterdam. Het gaat om de Zuidas, de Borgerbuurt en de Bellamybuurt. Kijk jij uit op een grijs dak? Dan kunnen wij je helpen om dit uitzicht te verbeteren.

Bekijk hier de volledige website van Rooftop Revolution

Meer informatie
Update

10.000m2 aan groen en blauw dak op sociale huurwoningen

Op vier locaties in Amsterdam gaat Rooftop Revolution slimme blauw-groene daken aanleggen op sociale huurwoningen. Op deze daken kan onder het groen extra water worden opgeslagen, zodat de woningen en de buurt beter beschermd zijn tegen extreme regenval of droogte en hitte. Rooftop Revolution heeft hiervoor een grote subsidie ontvangen van de Europese Unie voor het doen van onderzoek, het bouwen van een slim dakennetwerk en het aanleggen van waterbergende groene daken!

Rooftop Revolution heeft er in 2018 voor gezorgd dat er een groen dak is gerealiseerd bij basisschool Het Winterkoninkje in Oud-West. Verder adviseert Rooftop Revolution momenteel een Amsterdams hotel, een kantoor en verschillende woningen over hoe zij hun dak of gevel kunnen vergroenen. 

Join the Rooftop Revolution!

Heb jij interesse in een groen dak? Is het echt tijd dat het dak van jouw buren vergroend wordt? Of wil je gewoon op de hoogte blijven? Laat het ons weten en doe mee aan onze groene daken revolutie. 

 

Je gegevens worden doorgegeven aan Rooftop Revolution, wij en zij gaan hier uiteraard zorgvuldig mee om, lees hier meer over in onze privacy statement

Bedankt, wij hebben je bericht ontvangen!
Thema
Groen
De Gezonde Stad zet zich in voor een groen Amsterdam. Dit doen we door met bewoners parken en groene daken aan te leggen of binnentuinen te vergroenen.
Lees meer
Project
Park om de Hoek
Met Park om de Hoek willen wij Amsterdam vergroenen door alle versteende plekken in de stad te veranderen in groene en gezellige buurtparken.
Lees meer
Blog
Maak je stoep groener met een geveltuin!
Ben jij ook klaar met al die tegels en wil je het liever lekker groen bij jou voor de deur? Dan is een geveltuin iets voor jou!
Lees meer