Park om de Hoek

Transformeer die saaie, versteende plek bij jou om de hoek tot je eigen buurtpark. Samen met je buren. Om te ontspannen en elkaar te ontmoeten. Zo creëren we samen gezellige, groene buurtparken door de hele stad.

Meer groen in de stad

Met Park om de Hoek willen wij Amsterdam vergroenen door alle versteende plekken in de stad te veranderen in groene en gezellige buurtparken. Zo maken we samen met bewoners van Amsterdam een groene stad, die beter is opgewassen tegen hevige regenbuien en hitte. Want groen koelt de stad en neemt overtollig regenwater op. Van groen word je bovendien vrolijk en het maakt je buurt er een stuk leuker op! 

Waarom

De groene ontmoetingsplekken in de buurt

Groen brengt mensen bij elkaar en zorgt voor ontmoeting. Door die saaie en ongebruikte plek of plein om te toveren tot een groen buurtpark creëeren we een plek met meerwaarde. Doordat jij hem zelf ontwerpt samen met je buren creëeren we meerwaarde die ook bij jullie past. Met Park om de Hoek willen we ervoor zorgen dat de openbare ruimte groener wordt. En vooral dat jij de mogelijkheid krijgt om jouw buurt op jouw eigen manier te vergroenen, samen met bewoners, bedrijven en de gemeente.

97
Buurten
Amsterdam heeft in het totaal 97 buurten.
6
Parken om de Hoek
In vijf buurten in Amsterdam.
Hoe?

Elke buurt een park

Amsterdam heeft 97 buurten. Elke buurt verdient een park! Tot nu toe hebben hebben wij in Amsterdam vijf Parken om de Hoek gecreëerd. Twee daarvan liggen aan de drukke Wibautstraat. Twee anderen bevinden zich in Amsterdam-Noord op de Vegastraat en Hoornsestraat. De laatste ligt aan Minahassastraat in de Indische Buurt. Dit betekent meer dan 2500 m2 zichtbare vergroening in Amsterdam. Dit hebben wij samen met meer dan 200 bewoners en ondernemers voor elkaar gekregen. 


We hebben nog heel wat buurten te gaan. Heb jij ook een versteende plek in de buurt, die wel wat groen kan gebruiken? Meld je dan aan voor een park bij jou om de hoek! Hoe dit park eruit komt te zien? Dat bepaal jij samen met je buren! Zodat jouw buurt weer écht van jou wordt.

Update

Nieuw Park om de Hoek in de Indische buurt!

Goed nieuws! Onlangs maakten we de Indische Buurt groener met een nieuw Park om de Hoek op de Minahassastraat! Een grote groep bewoners werkten samen aan het ontwerp van dit park. Samen met de buurt en de hoveniers van Donkergroen legden we het park aan. Een kaal plein met vrijwel alleen maar tegels, heeft plaats gemaakt voor grote plantbakken met maar liefst 13 bomen, vele plantjes, gras en speeltoestellen. Een van de bomen was een Perenboom die Studio JUX won met onze campagne Bomen voor Amsterdam. Zo wordt Amsterdam steeds groener en meer leefbaar!

Bekijk hier de volledige website van Park om de Hoek

Meer informatie

Wil jij ook een Park om de Hoek?

Wil jij ook je buurt leuker en groener maken met een Park om de Hoek? Vul dan het contactformulier in en doe met ons mee! Zo zorgen we ervoor dat elke buurt een eigen park krijgt.

 

Wij gaan uiteraard zorgvuldig met jouw gegevens om, lees hier meer over in onze privacy statement.

 

 

Bedankt, wij hebben je bericht ontvangen!
Neem contact op met Lesley
Lesley is Projectleider

Lesley Walet werkt als projectleider aan de vergroening van Amsterdam, onder andere met de projecten Park om de Hoek en de Tropentuin. “Ik geloof in de noodzaak van transitie en dat iedereen daaraan kan bijdragen. Mijn missie bij De Gezonde Stad is om al deze positieve energie te helpen bundelen en samen Amsterdam nog mooier en duurzamer te maken!”

06-11402765 lesley@degezondestad.org
Thema
Groen
De Gezonde Stad zet zich in voor een groen Amsterdam. Dit doen we door met bewoners parken en groene daken aan te leggen of binnentuinen te vergroenen.
Lees meer
Project
Rooftop Revolution
De kansen voor een groener Amsterdam liggen op het dak! Join the Rooftop Revolution.
Lees meer
Blog
Neem een geveltuin!
Maak je stoep groener met een geveltuin! Lees hier hoe makkelijk je er een aanvraagt (en gratis bovendien).
Lees meer