Nieuw: 10 feiten voor een duurzamer Amsterdam!

Bekijk meer!

Pitch event voor duurzame initiatieven in Zoku

Interactie, ideeën spuien en meedenken over de hulpvragen van drie duurzame initiatieven. Daar draaide het om tijdens het pitch-event dat wij samen met A City Made By People organiseerden op 15 augustus op de daken van Zoku!

  • Geplaatst 5 september 2018

Duurzame initiatieven verder helpen

Tijdens dit pitch event presenteerden drie Amsterdamse duurzame initiatieven: Cocasa, De Tweede Jeugd en JUT plastic hun concept waarmee zij de stad duurzamer mee willen maken. Iedere pitcher sloot af met een hulpvraag waar zij the power of the crowd goed voor konden gebruiken. Twee weten meer dan één, laat staan als je met nog een grotere groep bent. Samen staken we de koppen bij elkaar en gingen we aan de slag met elke hulpvraag.

Brainstorm

The Power of the Crowd

Het publiek splitste zich vervolgens op in drie groepen en ging in verschillende rondes brainstormen over de hulpvraag van de pitcher. Creatieve ideeen, kritische vragen vanuit een business-perspectief, netwerkcontacten, allerlei nuttige input kwam naar boven tijdens deze energieke, zomerse avond in Zoku. 

Pitchers

Meet the pitchers!

Drie duurzame ondernemers betraden het podium om zichzelf te presenteren en het publiek te vragen mee te denken met hun initiatief.

  • Cocasa: Janneke Verweij kreeg het voor elkaar om verschillende gf-containers en wormenhotels te realiseren op IJburg. Met haar bedrijf Cocasa wil zij dit in de hele stad voor elkaar krijgen. Hoe? Daar ging haar hulpvraag over. 
  • De Tweede Jeugd: De jongens van de Tweede Jeugd maken super tosti’s van oud brood dat zij ophalen in de stad. Hoe kunnen we zij groeien en nog meer van deze tostí’s verkopen? 
  • JUT Plastic: Wai Han Wong maakt met JUT plastic sieraden van oud plastic uit de stad en van het strand. Wat zouden zij nog meer kunnen maken? Daar dacht het publiek over mee.

Hun prijs? De hersenspinsels, creatieve ideeën, netwerkcontacten en nieuwe fans van hun initiatief.

Event

Pitch events van De Gezonde Stad

De Gezonde Stad organiseert regelmatig van deze pitch events. Houd onze website en onze Facebook in de gaten om up to date te blijven van een eerst volgende event. Werk jij aan een duurzaam initiatief die ook zou willen pitchen? Laat dan hieronder je gegevens achter en wie weet sta jij de volgende keer op het podium. 

Foto’s: Jan Arnsenovic

Partners: A City Made By People, Zoku

Bekijk alle foto's op Facebook

Bekijk de foto's

Laat hier jouw duurzame initiatief achter voor Amsterdam

Werk jij aan een duurzaam initiatief voor Amsterdam? Laat het ons weten! Wij kunnen je verder helpen met advies, ons grote netwerk in de stad of door je het podium te geven op onze events.

Wij gaan uiteraard zorgvuldig met jouw gegevens om, lees hier meer over in onzeprivacy statement.

Nieuwsbrief
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem contact op met Jitske

Jitske is manager pr- en communicatie

Jitske zet ideeën om in woorden en woorden in ideeën. Naast een talenknobbel heeft ze ook supergroene vingers! Geen kaal stukje grond of lege plantenbak ontsnapt aan haar aandacht. Via onze community motiveert ze Amsterdammers om zelf de handen uit de mouwen te steken. Wil je samenwerken met De Gezonde Stad of heb je een persvraag, neem contact op!