Jij Maakt De Stad!

Wil jij zelf aan de slag en je handen uit de mouwen steken voor een duurzame stad? Of heb jij een duurzaam initiatief waarmee je de stad gezond wilt maken? Lees hieronder hoe we jou verder kunnen helpen!

Wij geloven dat Amsterdam pas echt duurzaam wordt als iedereen meedoet!

Een gezonde stad ontstaat natuurlijk niet vanzelf maar maken jij, ik en alle Amsterdammers samen. Door samen de handen uit de mouwen te steken kunnen we dit voor elkaar krijgen. Je kan dit natuurlijk doen door mee te doen met onze projecten, maar we helpen je graag ook een handje om zelf aan de slag te gaan. Want met hoe meer mensen we in actie komen, hoe meer impact we maken in de stad!

Blog

Tips voor een duurzamer leven in de stad

Op onze blog vind je allerlei tips en trucs waarmee jij je leven in de stad duurzamer kan maken. Bijvoorbeeld over hoe jij minder voedsel kan verspillen, leuke en handige moestuintips, hoe je zelf een geveltuin of buurtpark kan aanleggen en nog veel handson manieren om zelf het verschil te maken. Daarnaast inspireren we je met voorbeelden van andere duurzame initiatieven of leer je de onontdekte groene plekjes van Amsterdam kennen. 

Check onze blog voor de leukste tips & trucs

Ga naar onze blog
Events

Duurzame events in Amsterdam

Elk jaar organiseren wij allerlei toffe en inspirerende events, waarop jij je handen uit de mouwen kunt steken voor een duurzame stad! Zo kan je tijdens Jij Maakt De Stad in allerlei toffe workshops leren wat voor duurzame acties jij zelf kunt doen voor de stad. Dit event organiseren we één keer per jaar in een grote uitvoering, maar gedurende het jaar ook in kleinere edities. 

Wil jij meer je hersens laten kraken en met jouw creatieve ideeen duurzame initiatieven verder helpen? Kom dan naar de pitchevents die we een aantal keer per jaar organiseren. Tijdens deze avonden word je geinspireerd door de pitches van de tofste duurzame initiatieven in de stad. Zij stellen het publiek vervolgens een hulpvraag, waar jij in een brainstorm over door gaat praten. 

Houdt onze website in de gaten wanneer we een volgend event organiseren! 

 

Duurzaam initiatief

Heb jij een duurzaam initiatief? Laat het ons weten!

Heb jij een tof idee of initiatief waarmee jij de stad duurzamer wilt maken? Wil jij bijvoorbeeld met jouw initiatief de stad groener maken? Of heb jij een idee om nieuwe producten van afval te maken? Of ben je bezig met het opzetten van een nieuwe moestuin in de stad? Graag komen we dan met jou in contact, want wij kunnen je verder helpen! Bijvoorbeeld door je het podium te geven op een van onze events, met advies en door jouw initiatief te promoten in ons netwerk. 

Laat onderaan de pagina jouw idee of initiatief achter, dan nemen wij contact met je op!

Neem contact op met Juliët
Juliët is Projectleider

"Game changers beginnen met voorstellingsvermogen. Om te kunnen zien dat wat nu nog niet mogelijk is, morgen wel haalbaar is.” Als game changer werkt Juliët aan deze mooie ambitie: Amsterdam is in 2050 een volledig circulaire stad. Hiervoor werkt ze als projectleider circulair samen met bewoners, het bedrijfsleven en de overheid aan nieuwe oplossingen en verrassende projecten. Haar frisse optimisme en ervaring als adviseur bij het adviesbureau Jonge Honden komen hierbij goed van pas.

06-14889187 juliet@degezondestad.org

Wil jij zelf aan de slag? Of heb jij een duurzaam initiatief?

Laat dan hier je gegevens achter! Wij kunnen je verder helpen!

Wij gaan uiteraard zorgvuldig met jouw gegevens om, lees hier meer over in onze privacy statement.

Bedankt, wij hebben je bericht ontvangen!
Projecten
Kom samen met ons in actie in onze projecten
Wil jij bijdragen aan de verduurzaming van Amsterdam? Doe dan mee met onze projecten!
Doe mee
Blog
Ontdek hoe je zelf in actie kunt komen op onze blog!
Op onze blog geven we je inspiratie voor een duurzaam leven in de stad.
Vertel me meer
Agenda
De Groene Agenda van Amsterdam
Blijf op de hoogte van de leukste groene events in Amsterdam via onze groene agenda!
Vertel me meer