Nieuw: 10 feiten voor een duurzamer Amsterdam!

Bekijk meer!

Nieuwe producten maken van oude spijkerbroeken

Zo is Koos. Onder dit motto zamelt Anneleen van der Kolk van Firma Koos allerhande afgedankte, afgedragen en versleten spijkerbroeken in, om hier vervolgens allerlei toffe nieuwe producten van te maken. En wel handgemaakt en op een ambachtelijke manier, zodat elk product een uniek eigen karakter krijgt. Zo is Koos, dan ook wel weer.

  • Geplaatst 2 april 2018

Upcycling van oude denim

Juist als de meeste mensen er geen heil meer inzien, ziet Anneleen juist kansen. Want al die oude stoffen zijn nog prima materialen, waarmee zij juist dat unieke karakter en weer nieuwe waarde aan het product kan geven. ‘Upcycling’ wordt dat in correct afval-jargon genoemd. Van het oude spijkerstof maakt Firma Koos onder andere nieuwe stijlvolle kussens, tassen en laptop-hoezen, die op deze manier weer jaren meegaan.

 

Wees sociaal, kies voor een ander

Om het verhaal nog mooier en sluitend te maken, werkt Anneleen samen met mensen met een afstand tot de samenleving of arbeidsmarkt. Door ze gewoon mee te laten draaien in de werkplaats, laat ze zien dat deze mensen prima mee kunnen doen in onze samenleving. “Dit is geen bezigheidstherapie, ofzo”, zegt Anneleen. Ze bewijst daar eens te meer mee dat duurzaam niet alleen draait om het klimaat of het milieu, maar dat ook sociale inclusiviteit heel belangrijk is. Als je een product koopt bij Firma Koos, steun je direct het voortbestaan van deze sociale werkplaatsen.

Wil je meer weten ga dan naar de website van Firma Koos.