Nieuw: 10 feiten voor een duurzamer Amsterdam!

Bekijk meer!

Meet Bryan van de Ubuntu Stadstuin!

Als een hedendaagse Robin Hood voor Amsterdam-Zuidoost besteeg pitcher Bryan Cairo het podium tijdens Het Ideeënlab op 6 april in The Student Hotel. “Breng mij je poep en het afval en ik verwerk het tot producten en voedsel voor de minderbedeelden in onze samenleving.” Met die openingszin schrokken alle bezoekers van het event in één keer wakker! “Mijn moeder fluisterde het in mijn oor: jij hebt de kans om iets te betekenen voor de armen”.

  • Geplaatst 27 maart 2018

De Ubuntu Stadstuin in Zuidoost

De poep en het afval worden gerecycled en geupcycled in de Ubuntu Stadstuin gelegen in Zuidoost. In deze prachtige stadstuin wordt van alles verbouwd en is er van alles te doen en te krijgen: van verse groenten, kruiden en fruit, een ‘langzaam’ kopje koffie, tot workshops Afrikaans koken en permacultuur. Of natuurlijk gewoon een praatje. Je komt helemaal tot rust in dit groene paradijsje langs de A9.

 

Een boost geven aan de economie in de wijk

Onder andere met het geld dat hij won in Het Ideeënlab, heeft Bryan zijn droom kunnen realiseren: een tuin waar stadslandbouw zorgt voor een boost in de economie van de wijk. De tuin is een ontmoetingsplek voor alle rangen en standen uit Holendrecht en de rest van Zuidoost, want voedsel verbindt! Bryan nodigt iedereen uit in de tuin; van buurtbewoners tot studenten en de werknemers van de omliggende bedrijventerreinen. Het allerbelangrijkste is dat de tuin zorgt voor een gezond Zuidoost, waar ook mensen die niet meteen mee kunnen komen in onze moderne maatschappij een plek krijgen.

Geweldig initiatief, Bryan! Ga zo door!

Wil jij ook een keer langskomen in de Ubuntu Stadstuin?
Kijk dan voor meer informatie op de website.