Nieuw: 10 feiten voor een duurzamer Amsterdam!

Bekijk meer!

“Lieve boom, ik verlang zo naar je!”

Vandaag is de dag van de liefde! Wat nou als je vandaag niet dat ene mooie meisje of die leuke man een berichtje wilt sturen, maar je oog hebt laten vallen op die breed geschouderde Moseik, die charmante Appelboom of die moeilijk te doorgronden Walnoot? Het overkwam deze winter vele Amsterdammers die in zwijm vielen voor onze kanjers van bomen uit de campagne Bomen voor Amsterdam. Benieuwd hoe dat ging?

  • Geplaatst 14 februari 2019

Op date met een boom

Onze kanjers van bomen ontvingen de afgelopen maanden honderden liefdesbetuigingen van Amsterdammers die wel een afspraakje zouden willen. Modern love heeft er een nieuwe dimensie bij gekregen. Mensen die wanhopig contact willen met de natuur en verlangen naar een diepgewortelde relatie met een van haar mooiste creaties, de boom. Logisch ook als je kijkt naar alle eigenschappen van bomen. Een trouwe partner die met beide wortels altijd stevig in de grond staat, die zorgt voor zuurstof in jullie relatie, die meebeweegt met de seizoenen en die vaak ook nog eens de heerlijkste vruchten geeft. Deze natuurlijke genegenheid doet ons stedelingen goed, dus geen wonder dat daar zo massaal voor vallen!

De afgelopen weken zijn de eerste Amsterdammers op date gegaan met hun boom en zijn de eerste prille liefdes ontstaan. Onze kanjers speelden behoorlijk hard to get, dus men moest van goede huize komen om een beetje indruk te maken. We wilden je deze leuke, spannende, lieve, zoete en soms zelfs pikante liefdesverklaringen voor onze bomen niet onthouden. Lees je mee?

Liefdesbrieven

Onze bomen kregen vele liefdesbrieven

“Ik verlang ernaar om samen met jou te wortelen. Liefs, jouw laatbloeiertje”

“Lieve boom, ik verlang zo naar je! Ik kan niet wachten…”

“Hopelijk is het goed als ik mijn vriendinnen meeneem ;)”

“We kennen elkaar nog niet, maar ik hou nu al van je!”

Oeh la la.

Perenboom

“Love is in the pear”

“Ik hoop dat je lekkere peertjes kunt laten groeien.”

“Mag ik je zo snoeien dat je het hele seizoen verse nieuwe blaadjes blijft maken? Die zijn namelijk zo lekker! :-)”

“Ik mis je.”

Zoet.

Krentenboom

“Kom maar lieverd, hier is het gezellig”

“Lieve boom, het lijkt me heel gezellig als je bij ons komt wonen!”

“Boom, je hoeft je nooit alleen te voelen bij ons. Er zijn ook nog andere bomen bij de buren en heel veel vogeltjes die je gezelschap zullen houden. De grond is wel een beetje nat, maar als je het fijn vindt, dan hogen we de grond een beetje op op jouw plekje.”

“Lieve Krentenboom, ik kijk enorm uit naar onze date en kan niet wachten om je voor te stellen aan alle lieve buurtjes. Ik droom nu al van het moment dat je blaadjes in de lente weer uitkomen en de zonnestralen die je fris groene blaadjes schitteren. En geen zorgen, bij ons sta je ook op een bewolkte dag in het zonnetje! Je krijgt hier een perfect plekje in onze ruime en gemeenschappelijke binnentuin, waar we je enorm veel liefde geven. Breng jij wat vogeltjes met je mee? Dat zouden we heel leuk vinden!”

Ahh, lief!

Appelboom

"Ben jij mijn appeltje voor de dorst?"

“Lieve lieve appelboom, kom je bij ons bloeien in het fijne Buiksloterham?

“Er zijn hier veel kids die niet kunnen wachten om jouw heerlijke appels te proeven!”

Dit is relatiemateriaal.

Walnoot

“Love you long time!”

“Welkom lieve walnootboom, we zullen je goed verzorgen en genieten van je walnoten!”

“Ik zie je al helemaal voor me op deze plek, je gaat het er heerlijk hebben en nog vele jaren verder leven. Waar jij staat wordt een plek waar mensen elkaar ontmoeten, in je schaduw kunnen mensen zitten, genieten van je vruchten en als je bladeren vallen in de winter vormen ze een prachtige bijdrage aan de verrijking van de bodem. Tot gauw!”

<3 <3 <3.

Moseik

“Lieve Moseik...”

“Al mijn hele leven zeg ik gedecideerd niet te geloven in liefde op het eerste gezicht. Maar… vanaf het eerste moment dat ik je foto zag, ben ik volledig, hopeloos, allesverzengend verliefd. Groen is mijn lievelingskleur en jouw brede takken en woeste blader-haardos maken een ongekend oer geluksgevoel in me los. Ik ben dan misschien fervent amateur-boomknuffelaar, maar aan jou durf ik me monoboom te verbinden.

Het spijt me als ik wat hard van stapel loop en ik hoop dan ook vurig dat ik je niet afschrik, maar dit is een kans die ik niet kan laten vervliegen. Durf je je ook aan mij verbinden, dan beloof ik er voor je te zijn en je iedere dag, al is het maar even, gezelschap te houden. Liefdevol zal ik je schors bejegenen, je lichtgroene blaadjes zachte troetelwoordjes toefluisteren en de vogelnestjes die in het voorjaar in jouw oksels zullen plaatsnemen, een warm hart toedragen. Ik weet zeker: jij en ik zullen heel lang met plezier naar elkaar kijken, samen heel mooi oud worden en lang en gelukkig samen door het leven treden. Jij wellicht wat minder mobiel dan ik, maar ik beloof je: we zullen het op jouw tempo doen.

Liefs van jouw K.”

Nou, zet ‘m op K!

Bomen

Wat kan de liefde toch mooi zijn!

Onze bomen zijn dus mateloos populair! Van de 100 kanjers die we in de aanbieding hadden, heeft het overgrote deel de liefde gevonden. Heb jij stiekem ook wel een oogje op een van onze bomen? Stuur hem of haar vandaag nog een valentijnskaartje via de website Bomen voor Amsterdam!

Mocht de ware er deze keer voor jou nou niet tussen zitten, geen zorgen! Volgend jaar  is er weer een nieuwe kans om jouw kanjer tegen te komen. Op elk potje past een deksel en voor elke Amsterdammer is er een boom.

Wat is de liefde toch mooi. Fijne Valentijnsdag iedereen!

Neem contact op met Aukje

Aukje is projectleider

Aukje Ypma is projectleider en zet bij De Gezonde Stad projecten op die Amsterdam duurzamer maken. "De stad mooier maken met een community van Amsterdammers en aanjagers is waar mijn hart ligt. Dit is ook wat ik voorheen als freelancer deed door verschillende bottom-up projecten op te zetten in samenwerking met bewoners. Ik zet me in voor een groene stad waar we circulair met grondstoffen omgaan".