Nieuw: 10 feiten voor een duurzamer Amsterdam!

Bekijk meer!

Larry in het zonnetje

Iedere maand zetten we een duurzame doener in het zonnetje! Met deze keer Larry.

  • Geplaatst 7 juli 2022

Handen uit de mouwen

“De jongen op de hoek, die composteert z’n eigen afval!” “Mijn tante die heeft haar huis van het gas af gehaald en eet bijna geen vlees meer.” En jij? Wat doe jij?

In Amsterdam werken allerlei verschillende mensen met liefde aan een groenere, duurzamere, mooiere en gezondere stad. Hoe klein of groot deze acties ook zijn, ze dragen allemaal bij! In deze rubriek zetten wij elke maand een Amsterdammer in het zonnetje. Ken jij iemand die een mooi portret verdient? Geef deze persoon dan hier op!

Larry in het zonnetje

Twee ijskasten!

Larry werkt als tramconducteur en is vrijwilliger bij De Gezonde Stad als, onder andere, presentator van de Jij Maakt de Stad pubquiz.

‘Ik was vroeger 100% carnivoor, douchte heel lang en had twee ijskasten, maar sinds ik met De Gezonde Stad te maken heb én getrouwd ben, ben ik mij meer bewust van hoe ik omga met duurzaamheid. Ik heb gemerkt dat als je je er wat meer in verdiept, het eigenlijk heel makkelijk is om een klein verschil te maken.’ 

‘Wat ik denk dat mensen afschrikt veranderingen te maken in hun gewoontes, is het idee radicaal te moeten gaan en dat dat onbegonnen werk lijkt. Maar ik zie het zo: je kunt inspiratie halen uit mensen die hier al wat verder in zijn en het als referentiekader gebruiken waaraan je je kunt spiegelen. Vervolgens hoef je niet exact hetzelfde te doen, maar kun je stapje bij beetje de richting op gaan waar je uiteindelijk wilt zijn.’

‘Hoe ik het zie is dat mensen niet per se de natuur aan het verwoesten zijn, want natuur kun je niet verwoesten, die vindt altijd wel haar weg. Wél zijn we omstandigheden aan het creëren waarin wij zelf niet meer kunnen wonen op aarde. En dat is iets wat niet alle mensen zich realiseren.’

Tekst en fotografie door Carly Wollaert.