Nieuw: 10 feiten voor een duurzamer Amsterdam!

Bekijk meer!

Drie nieuwe Parken om de Hoek in Amsterdam

Goed nieuws! We hebben drie nieuwe Parken om de Hoek aangelegd! Één op het Belgiëpleintje in Amsterdam-Oost, de andere twee op de Vegastraat en Hoornsestraat in Amsterdam-Noord. Samen met het Park om de Hoek op de Ruysstraat hebben wij dan al meer dan 1700m2 nieuw park aangelegd in de stad.

  • Geplaatst 29 maart 2018

Elke buurt verdient een eigen park

Met Park om de Hoek transformeren we saaie, versteende plekken bij jou om de hoek tot een echt buurtpark. Samen met jou en je buren. Parken waarin je even een rustmomentje pakt in alle hectiek van de stad, je afspreekt met vrienden en waar je je buren leert kennen. Zo zorgen we ervoor dat buurten leuker en leefbaarder worden en maken we van Amsterdam één groot park! Als het aan ons ligt krijgt elke buurt zijn eigen park! 

Park #1 op het Belgiëpleintje

Je zou het nu nog niet zeggen, maar het pleintje bij het Cygnus Gymnasium aan de drukke Wibautstraat, ofwel in de volksmond het Belgiëpleintje genoemd, kleurt dit voorjaar helemaal groen en wordt een stilte plek te midden van alle hektiek. 

Park #2 op de Vegastraat

In de Vegastraat in Amsterdam-Noord is de leukste natuurlijke speeltuin van Amsterdam gebouwd. Niet alleen kunnen kinderen hun lol op in deze tuin (meer 1700m2), er is ook een groen en biovers pad aangelegd, waar je een heerlijke natuurwandeling door kan maken.

Park #3 op de Hoornsestraat

De dorre struiken op de Hoornsestraat hebben plaats gemaakt voor de eerste Park om de Hoek-moestuin, waar bewoners samen aan de slag gaan met het verbouwen van groenten.