Vacature: wij zoeken een Projectmedewerker!

Kan jij innovatieve plannen voor een duurzaam Amsterdam concreet maken en succesvol uitvoeren? En lukt het jou om daar allerlei bewoners, bedrijven en organisaties aan te verbinden? Heb je ervaring met duurzame (stedelijke) ontwikkeling? Dan is deze vacature bij De Gezonde Stad echt iets voor jou!

Handen uit de mouwen voor een duurzaam Amsterdam!

De Gezonde Stad is een stichting die Amsterdam duurzaam en gezond maakt. Dit doen wij door projecten op te zetten samen met een community van Amsterdammers, bedrijven en overheden.Wij hebben op dit moment twee speerpunten: groen en circulair. Onze projecten kenmerken zich door een bottom up aanpak, waarbij we onze handen uit de mouwen steken om tot een tastbaar concreet resultaat te komen. 


In de afgelopen 7 jaar hebben we ons ontwikkeld tot een stevige organisatie met een grote community van Amsterdammers en een rijk portfolio aan projecten. De komende periode willen we onze impact vergroten, blijven vernieuwen en verder doorgroeien. Wij zoeken een Projectmedewerker om deze groei mee te realiseren.

Functie

Jouw functie als projectmedewerker

In de uitvoering van projecten werk je nauw samen met een projectleider en het marketing & communicatieteam. Als Projectmedewerker ben jij de allrounder binnen onze projecten. Je bent een goede producer, communiceert én je werkt graag met je handen. Je bent creatief en ziet overal in de stad kansen. Voor het succes van het project heb je contact met allerlei verschillende partijen en bewoners.

Jouw werkzaamheden:

 • Je werkt mee aan de ontwikkeling en uitvoering van projecten, zoals Bomen voor Amsterdam of ons nieuwste project Green Light District
 • Je denkt mee met de projectleider over het opzetten van nieuwe samenwerkingen en projectplanningen;
 • Je schrijft mee aan projectplannen en evaluaties;
 • Je legt contact met bestaande en nieuwe partners zoals bedrijven, woningbouwverenigingen en overheden en betrekt ze bij projecten;
 • Daarnaast werk je als lid van ons team natuurlijk ook aan allerlei andere zaken: je draagt bij aan de strategie en planning van de organisatie, helpt mee met het organiseren van evenementen, adviseert actieve bewoners en voedt de wormen in ons wormenhotel.
Profiel

Wie wij zoeken

Om onze projecten tot een goed resultaat te brengen heb je vanzelfsprekend sterke en aantoonbare affiniteit met duurzame ontwikkeling. Verder heb je een goede mix van de volgende eigenschappen:


Opleiding en ervaring

 • HBO-opleiding met minimaal 1-2 jaar relevante werk gerelateerde ervaring, bijvoorbeeld als projectleider;
 • Je hebt eerder zelf programma’s, projecten of initiatieven uitgevoerd; 
 • Je hebt eerder in projecten samengewerkt met verschillende partijen met verschillende belangen;
 • Je hebt inhoudelijke kennis van duurzame (stedelijke) ontwikkeling en/of de thema’s groen en circulair;

Persoonlijke kenmerken:

 • Je bent enthousiast, ondernemend en pro-actief
 • Je bent organisatorisch en communicatief sterk en kunt overweg met uiteenlopende gesprekspartners waarin je De Gezonde Stad actief kan vertegenwoordigen;
 • Je bent resultaatgericht, ziet kansen en kan die concreet maken
 • Je bezit over een goede beheersing van de Nederlandse taal
 • Je woont in Amsterdam en/of je weet je er weg goed te vinden.
Aanbod

Wat wij jou bieden

 • Het salaris voor deze functie ligt tussen €2.307 en €2.564 bruto per maand (op basis van 38 uur per week). Jouw startsalaris is onder andere afhankelijk van je werkervaring
 • Een contract voor 8 maanden, met intentie om te verlengen, voor 32 uur in de week
 • Doorgroeimogelijkheden naar de rol van (senior) projectleider.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een pensioenregeling.
 • Een werkplek in het prachtige KIT in Amsterdam-Oost.
 • Samen met een geweldig team bijdragen aan een duurzaam Amsterdam!
Interesse

Iets voor jou?

Ben jij de juiste persoon voor deze functie? Stuur je CV (Max 3 A4) en motivatiebrief (max 1 A4) samengevoegd in één pdf bestand met als bestandsnaam “VOORNAAM_ACHTERNAAM__vacature projectmedewerker” uiterlijk donderdag 27 februari naar sollicitaties@degezondestad.org. 

Meer informatie of vragen?

Kijk hier voor meer informatie over De Gezonde Stad en onze projecten. Voor vragen kan je contact opnemen met Vera de Jong via onderstaande contactgegevens. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Neem contact op met Vera
Vera is strategisch projectmanager

Als strategisch projectmanager verbindt Vera de Jong bewoners, bedrijven en organisaties om zich in te zetten voor een gezonde stad. “Iedereen heeft recht op een gezonde leefomgeving. Zien dat actie nodig is is goed, maar doen is beter!” Wil jij vanuit jouw bedrijf of buurt in actie komen? Neem dan contact op met Vera.

06-20018443 vera@degezondestad.org
Projecten
Bekijk hier alle projecten van De Gezonde Stad!
Benieuwd naar de projecten waarmee we de stad gezond willen maken? Bekijk ze hier!
Vertel me meer
Blog
Inspiratie voor een duurzaam leven in de stad!
Op onze blog posten we regelmatig tips & trucs voor een duurzaam leven in de stad.
Vertel me meer
Even voorstellen
Over De Gezonde Stad
Benieuwd naar De Gezonde Stad? Graag stellen we ons even aan je voor!
Vertel me meer