Nieuw: 10 feiten voor een duurzamer Amsterdam!

Bekijk meer!

Wandeling Buitenmuseum

Tijdens deze begeleide wandeling wandel je door Tuinstad Slotermeer, het buitenmuseum van het Van Eesteren Museum. Een combinatie van natuur en kunst!

  • Wanneer? zo 25 februari 2024 - 13:30
  • Waar? Van Eesteren Museum
  • Kosten: €15,-

Wandel mee!

In het buitenmuseum ontdekken we hoe de idealen van licht, lucht en ruimte vorm kregen. De buurt maakt deel uit van het AUP, het Algemeen Uitbreidingsplan van Amsterdam uit 1935, dat de basis vormde voor de tuinsteden die na de Tweede Wereldoorlog werden gebouwd. In 2008 werd een deel van de wijk uitgeroepen tot het eerste naoorlogse gemeentelijke beschermde stadsgezicht van Amsterdam.

Wat betekenen die toekomstidealen van toen vandaag? Hoe herkennen we de termen licht, lucht en ruimte? Tijdens deze wandeling vertellen wij met hoeveel aandacht, denkvermogen en idealisme de bouw van deze wijk tot stand is gekomen. Het van Eesteren museum laat je met andere ogen kijken naar dit hoogtepunt van de moderne stedenbouw in Nederland.

Aantal deelnemers: maximaal 12 personen
Taal: Engels

De wandeling gaat in principe door onder alle weersomstandigheden. Zorg ervoor dat u voldoende voorbereid bent op de weersomstandigheden van de dag.

Toegankelijkheid: de wandeling vindt plaats in de openbare ruimte in Amsterdam en is toegankelijk voor mensen met een beperking, voor zover de verantwoordelijke autoriteiten deze toegankelijkheid hebben gerealiseerd.

Tickets voor deze activiteit kunnen alleen vooraf gereserveerd worden via onze website. Ze zijn niet te koop bij de receptie van het museum.

Voor meer informatie voor tickets, ga naar deze website!

Credit foto: Iwan Daniëls