Nieuw: 10 feiten voor een duurzamer Amsterdam!

Bekijk meer!

Keerpunt Europese natuur

Wat zijn de gevolgen van het Nederlandse coalitie-akkoord en de Europese verkiezingsuitslag en voor de dringende aanpak van biodiversiteitsverlies?

  • Wanneer? di 11 juni 2024 - 19:30
  • Waar? Pakhuis de Zwijger Piet Heinkade 179 1019 HC Amsterdam
  • Kosten: €0

Wat zijn de gevolgen van de recente politieke veranderingen voor de natuur in Europa

Pakhuis de Zwijger organiseert op 11 juni een interessant gesprek over de gevolgen van de huidige politieke situatie in Nederland en Europa op de biodiversiteitscrisis.

In de week na de Europese verkiezingen en een maand na de presentatie van het Nederlandse coalitieakkoord bespreken we de gevolgen voor een van de belangrijkste problemen van deze tijd: de biodiversiteitscrisis. Biologen en ecologen hadden eerder hoge verwachtingen van Europa, maar het snel veranderende politieke klimaat heeft de situatie moeilijker gemaakt.

Door de recente groei van extreemrechtse partijen en grote boerenprotesten, heeft Brussel meerdere natuurwetten opnieuw bekeken. Wat kunnen we verwachten van Europa nu de biodiversiteit steeds verder afneemt? De natuur kan niet langer wachten. Als de overheid niets doet, wie neemt dan het voortouw? Welke rol kunnen bedrijven en financiële instellingen spelen in deze nieuwe politieke situatie?

Kijk voor meer info over het event op de website van Pakhuis de Zwijger!