Nieuw: 10 feiten voor een duurzamer Amsterdam!

Bekijk meer!

Broedplaats Amsterdam: samenleven met vogels

Vogels staan wereldwijd onder druk. Ook in Amsterdam. Hoe maken we onze tuinen, parken en buitengebieden vogelvriendelijker?

  • Wanneer? do 21 september 2023 - 20:00
  • Waar? Pakhuis De Zwijger
  • Kosten: €Gratis

Leer en help de vogeld in Amsterdam!

In 2022 verscheen de ‘Vogelatlas Amsterdam’, een inventarisatie van alle broed- en wintervogels in onze regio. Met sommige soorten gaat het ronduit slecht. Deze veranderingen worden veelal veroorzaakt door klimaat, inrichting en beheer. Daarom geeft Vogelatlas Amsterdam aanbevelingen voor een vogelvriendelijkere stad. Deze aanbevelingen voor bewoners, beheerders en beslissers staan deze avond centraal.

Ecologisch adviseur Frank van Groen schetst de uitgangspunten voor een vogelvriendelijkere stad. Daarna geeft tuinvogelconsulent Kea Verveld van Vogelbescherming Nederland concrete tips voor je tuin, balkon of dak. Stadsecoloog Koen Wonders verkent met habitatexpert Jip Louwe Kooijmans van Sovon vogelonderzoek de potentie van natuurinclusief bouwen en de inrichting van vogelvriendelijke overgangsgebieden tussen stad en buitengebied, zoals de tijdelijke natuur op Strandeiland. Tot slot filosofeert Frank van Groen met ecoloog Arnout-Jan Rossenaar van Staatsbosbeheer Noord-Holland over het inrichten van vogelreservaten voor kwetsbare soorten. Heb jij hart voor vogels? Kom luisteren en praat mee!

Voor meer informatie, ga naar deze website!