Stagevacature: Duurzame doeners gezocht!

Wil jij werkervaring opdoen in een super leuk team? Ben je een aanpakker die praktisch aan de slag wilt met thema’s als verduurzaming en bewonersparticipatie en heeft Amsterdam een warm plekje in je hart? Dan zijn wij zoek naar jou! De stage voor projectmedewerker is dé plek voor jou om ervaring op te doen in een organisatie die direct werkt aan de verduurzaming van onze stad. Je draait mee in het team en verricht afwisselende werkzaamheden, onder begeleiding van een projectleider.

Projectmedewerker

Deze veelzijdige stage is dé plek voor jou om ervaring op te doen als projectmedewerker. Als onderdeel van het team ondersteun je in verschillende projecten en ben jij de rechterhand van onze projectleiders. Zo draag je bij aan een duurzaam en gezond Amsterdam!

WERKZAAMHEDEN

Wat ga je in deze stage precies doen?

We zijn op zoek naar twee stagiaires die aan de slag gaan met:

 • Het Green Light District: in het Green Light District (postcodegebied 1012) werken wij bottom-up en samen met verschillende partners aan de vergroening en verduurzaming van de buurt. Samen gaan we deze dichtbevolkte en meest bezochte vierkante kilometer van Europa transformeren tot een toekomstbestendig, duurzaam en iconisch stuk van Amsterdam. Hiervoor organiseren we evenementen, inloopspreekuren, online en offline activatie campagnes. Jij houdt hiervoor de website bij, schrijft social media posts en helpt bij de organisatie van evenementen. Lees hier meer over het Green Light District.
 • Het runnen van de Green Light Hub: onder begeleiding van een projectleider en samen met een andere stagiair, houd je je bezig met het dagelijks reilen en zeilen van de Green Light Hub. Je bent op locatie aanwezig en geeft een warme ontvangst aan bezoekers tijdens spreekuren en events, helpt mee met de (online) programmering en community building en helpt bewoners en ondernemers die willen verduurzamen op weg. Uiteraard houden we rekening met de huidige situatie rondom COVID-19 en bedenken we creatieve alternatieven waar nodig. 

We zijn op zoek naar één allround stagiair, die aan de slag gaat met:

 • Diverse projecten: zoals de vergroening van het Lambertus Zijlplein samen met de buurt, de community moestuin bij het SDG House genaamd de Tropentuin en de nieuwe grootschalige buurtmoestuin op Zeeburgereiland; de Zeeburgertuin.
 • Projectuitvoering: je werkt mee op diverse projecten en helpt bijvoorbeeld mee met het activeren van de buurt, het organiseren van (online) evenementen en buurtparticipatie, het uitdenken van projectideeën, het begeleiden van bewonersinitiatieven, het maken van achtergrond analyses en meeschrijven aan projectplannen en fondsaanvragen.
VOOR WIE

Wie wij zoeken

 • Je bent in de laatste fase van je studie of net afgestudeerd, HBO / WO werk- en denkniveau;
 • Je bent ondernemend, hands-on, flexibel, creatief, proactief, nieuwsgierig;
 • bent in staat om gestructureerd te plannen en organiseren;
 • Je hebt veel interesse in duurzaamheid en stedelijke ontwikkeling;
 • Je hebt ervaring waaruit blijkt dat je van aanpakken houdt (bestuur, stages, bijbaantjes, etc.).
 • Voor de vacature van het runnen van het Green Light Lab is een achtergrond en/of ervaring met community building een pré.
 • Je bent voor tenminste vier, maar bij voorkeur zes maanden beschikbaar om stage te lopen. Je kan snel zo snel mogelijk van start.
Stage

Wat bieden wij jou

 • Een leuke plek om werkervaring op te doen, veel te leren en jezelf verder te ontwikkelen;
 • Goede begeleiding om het maximale uit je periode bij ons te halen. Vanwege COVID-19 werken wij momenteel nog veel digitaal en vanuit huis, maar we doen er natuurlijk alles om jou binnen de geldende regels een vliegende start te geven en ook voldoende face-to-face contactmomenten te hebben;
 • Een werkplek in het mooiste gebouw van Amsterdam, het KIT (Het Tropeninstituut). Ook hierbij geldt dat we binnen de geldende regels werken rondom COVID-19 en dat we daarom ook veel vanuit huis en digitaal zullen werken;
 • Een introductie in de Amsterdamse duurzame wereld en de kans om uitgebreid te netwerken;
 • Een informele werksfeer in een enthousiast team;
 • Een stagevergoeding van €240,- per maand bij vier dagen p/w.
OVER ONS

Over De Gezonde Stad

De Gezonde Stad is een stichting die Amsterdam duurzaam en gezond wil maken. Dit doen wij door samen met een community van Amsterdammers en andere koplopers uit de stad projecten te starten, events of campagnes te organiseren. Daarnaast helpen we duurzame initiatieven verder met advies & begeleiding of door ze een podium te geven op onze pitchevents.

REAGEREN

Interesse in de stage?

Stuur je cv (max. 2 A4) en motivatiebrief (max. 1 A4) samengevoegd in één pdf bestand met als titel "VOORNAAM_ACHTERNAAM_projectmedewerker stage naar  sollicitaties@degezondestad.org.

Geef hierbij aan welke functie je voorkeur heeft, Green Light District of allround projectmedewerker. Hoe sneller hoe beter, want geschikte kandidaten bellen we meteen! Sollicitatiegesprekken zullen online of het KIT plaatsvinden, dan uiteraard met inachtneming van voorzorgsmaatregelen rondom COVID-19.

Voor vragen neem je contact met Lesley Walet via telefoonnummer 06 12 64 64 64.

Acquisitie nav deze vacature wordt niet op prijs gesteld.