Stagevacature: duurzame doener gezocht!

Wil jij werkervaring opdoen in een super leuk team? Ben je een aanpakker die praktisch aan de slag wil met thema’s als verduurzaming en bewonersparticipatie en heeft Amsterdam een warm plekje in je hart? Dan zijn wij zoek naar jou!

Projectmedewerker

Deze veelzijdige stage is dé plek voor jou om ervaring op te doen als projectmedewerker. Als onderdeel van het team ondersteun je in verschillende projecten en ben jij de rechterhand van onze projectleiders. Zo draag je bij aan een duurzaam en gezond Amsterdam!

WERKZAAMHEDEN

Wat ga je in deze stage precies doen?

Als projectmedewerker werk je mee op verschillende projecten en help je bijvoorbeeld met het activeren van de buurt, organiseren van (online) evenementen en buurtparticipatie, uitdenken van projectideeën, begeleiden van bewonersinitiatieven, maken van achtergrond analyses, bijdragen aan communicatie en meeschrijven aan projectplannen. Projecten waar we mee bezig zijn (geweest) zijn bijvoorbeeld: 

 • Van Amsterdamse Bodem: in samenwerking met andere partijen brengen we voedselinitiatieven en Amsterdammers bij elkaar. Samen streven we naar een lekker, lokaal, duurzaam en gezond voedselaanbod voor álle Amsterdammers. 
 • Afval naar Oogst: we willen in elke wijk een buurttuin waar Amsterdammers hun groente-en fruitafval kunnen doneren, dat omgezet wordt tot vruchtbare compost waarop we weer groente en fruit kunnen laten groeien.
 • Vergroeningsprojecten: zoals de moestuin bij het SDG House genaamd de Tropentuin, de stad omtoveren tot stadsbos met Bomen voor Amsterdam en boomparken vergroenen in Nieuw-West. 

Een overzicht van onze projecten vind je op de website

 

VOOR WIE

Wie wij zoeken

Diversiteit

Omdat we in de hele stad te werk gaan, vinden we het belangrijk dat ons team net zo divers is als onze doelgroep, en we een brede groep Amsterdammers aanspreken. Bij de werving van stagiaires zullen wij er aandacht aan besteden dat de persoon een aanvulling is op ons huidige team. We willen je ook uitnodigen om te solliciteren als je niet volledig voldoet aan alle functie-eisen of nog niet veel ervaring hebt buiten je opleiding.

Richtlijnen waarin je je wilt ontwikkelen:

 • Je bent in de laatste fase van je opleiding of net afgestudeerd;
 • Je bent ondernemend, hands-on, flexibel, creatief, nieuwsgierig en durft initiatief te tonen;
 • Je bent in staat om gestructureerd te plannen en organiseren;
 • Je hebt interesse in (sociale) duurzaamheid en stedelijke ontwikkeling;
 • Je hebt ideeën over hoe we onze projecten voor álle Amsterdammers kunnen maken;
 • Bekend zijn met de stadsdelen Zuidoost, Noord en/of Nieuw-West is een pré;
 • Je bent voor tenminste vier, maar bij voorkeur zes maanden beschikbaar om stage te lopen;
 • Je kan per half februari van start.
Stage

Wat bieden wij jou

 • Een leuke plek om werkervaring op te doen, veel te leren en jezelf verder te ontwikkelen;
 • Goede begeleiding om het maximale uit je periode bij ons te halen. Vanwege COVID-19 werken wij momenteel nog veel digitaal en vanuit huis, maar we doen er natuurlijk alles om jou binnen de geldende regels een vliegende start te geven en ook voldoende face-to-face contactmomenten te hebben;
 • Een werkplek in het mooiste gebouw van Amsterdam, het KIT (Het Tropeninstituut). Ook hierbij geldt dat we binnen de geldende regels werken rondom COVID-19 en dat we daarom ook veel vanuit huis en digitaal zullen werken;
 • Een introductie in de Amsterdamse duurzame wereld en de kans om uitgebreid te netwerken;
 • Een informele werksfeer in een enthousiast team;
 • Een stagevergoeding van €240,- per maand bij vier dagen p/w.

Onze vorige stagiair Valerie geeft je graag het volgende mee over haar stageperiode:

“Na mijn studie kon ik niet wachten om mijn duurzaamheids kennis in de praktijk te brengen! En dat lukt bij De Gezonde Stad helemaal, omdat ik mee mag werken aan allemaal leuke projecten. Van het vergroenen van pleinen tot aan het uitdenken van challenges voor bedrijven. Daarnaast ben ik onderdeel van een super gezellig team, die hard hun best doen om het zo leuk mogelijk te maken voor stagiairs tijdens deze gekke periode. Al met al een aanrader!”

REAGEREN

Interesse in de stage?

Reageren kan tot 24 januari. Stuur je cv (max. 2 A4) en motivatiebrief (max. 1 A4) samengevoegd in één pdf bestand met als titel "VOORNAAM_ACHTERNAAM_projectmedewerker stage naar sollicitaties@degezondestad.org. Sollicitatiegesprekken zullen online of bij het KIT plaatsvinden.

Voor vragen kan je terecht bij Marijn, stuur dan een mailtje naar marijn@degezondestad.org.

Acquisitie n.a.v. van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

OVER ONS

Over De Gezonde Stad

De Gezonde Stad is een stichting die Amsterdam duurzaam en gezond wil maken. Dit doen wij door samen met een community van Amsterdammers en andere koplopers uit de stad projecten te starten, events of campagnes te organiseren. Daarnaast helpen we duurzame initiatieven verder met advies & begeleiding of door ze een podium te geven op onze pitchevents.

Neem contact op met Marijn
Marijn is projectmedewerker

Marijn is al zo lang ze zich kan herinneren met duurzaamheid bezig. Na een bachelor in Wageningen keerde ze terug naar haar geliefde thuisstad om haar passie verder uit te kunnen oefenen. Ze deed bij De Gezonde Stad haar afstudeeronderzoek naar groen in de stad door een klimaatrechtvaardigheidslens en gaat daar nu in de praktijk mee aan de slag. Zo hoopt ze bij te dragen aan hoe ze de stad het liefst ziet: groen, inclusief en toekomstbestendig!

marijn@degezondestad.org