Communicatie en PR-stage bij De Gezonde Stad!

Wil jij je communicatieskills naar een hoger niveau tillen in een super leuk team? Zie jij jezelf als vliegende reporter om de leukste verhalen op het spoor te komen en vertalen naar aansprekend tekst en beeld? Heb je interesse in duurzaamheid en heeft Amsterdam een speciaal plekje in je hart? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Communicatie & PR

Deze veelzijdige stage is dé plek voor jou om ervaring op te doen op het gebied van marketing & communicatie. Als onderdeel van het communicatieteam stort jij je op onze projecten om de leukste content te maken voor de stad. Verder ondersteun je in diverse campagnes en help je bij de organisatie van (online) events, allemaal om Amsterdam duurzaam en gezond te maken!

WERKZAAMHEDEN

Wat ga je in deze stage precies doen?

 • Content creatie: je gaat leuke en inspirerende content maken voor onze website, digitale nieuwsbrief en social media kanalen over duurzame ontwikkelingen in de stad, over tips & trucs hoe jij je leven duurzamer kan inrichten, en je gaat interviews afnemen met onze communityleden. Als vliegende reporter breng je daarvoor ideeën in, je gaat zelfstandig op pad en je vertaalt dat naar een aansprekend tekst en beeld. Je neemt initiatief om onze zichtbaarheid op social media kanalen zoals Instagram te vergroten en leert ons alles over Tiktok en eventuele andere interessante platforms.
 • Ondersteuning in projectcommunicatie: je helpt ons met het bedenken van content en activaties waarmee we meer zichtbaarheid kunnen genereren voor onze projecten en zo meer deelnemers werven.
 • (Online) events organiseren en produceren: je gaat je handen uit de mouwen steken om ervoor te zorgen dat onze (online) events en workshops op en top geregeld zijn!
VOOR WIE

Wie wij zoeken

 • Je bent in de laatste fase van je studie of net afgestudeerd in de studierichting Marketing & Communicatie, Sociale Wetenschappen, Psychologie of iets soortgelijks, je hebt HBO / WO werk- en denkniveau;
 • Je bent flexibel, creatief, proactief en nieuwsgierig en kan zelfstandig werken;
 • Je vindt schrijven leuk en hebt een vlotte pen, met een goede beheersing van de Nederlandse taal;
 • Je kunt verhalend denken; in woord en beeld.
 • Je hebt interesse in duurzaamheid en stedelijke ontwikkeling;
 • Ervaring met visual content design is een grote pré. 
 • Je bent voor tenminste vier, maar bij voorkeur zes maanden beschikbaar om stage te lopen. Je kan snel zo snel mogelijk van start.
STAGE

Wat bieden wij jou

 • Een leuke plek om werkervaring op te doen, veel te leren en jezelf verder te ontwikkelen;
 • Goede begeleiding om het maximale uit je periode bij ons te halen. Vanwege COVID-19 werken wij momenteel nog veel digitaal en vanuit huis, maar we doen er natuurlijk alles om jou binnen de geldende regels een vliegende start te geven en ook voldoende face-to-face contactmomenten te hebben;
 • Een werkplek in het mooiste gebouw van Amsterdam, het KIT (Het Tropeninstituut). Ook hierbij geldt dat we binnen de geldende regels werken rondom COVID-19 en dat we daarom ook veel vanuit huis en digitaal zullen werken;
 • Een introductie in de Amsterdamse duurzame wereld en de kans om uitgebreid te netwerken;
 • Een informele werksfeer in een enthousiast team;
 • Een stagevergoeding van €240,- per maand bij vier dagen p/w.

 

Lees hieronder over de ervaringen van onze vorige stagiair Martsen:
Bij De Gezonde Stad werd ik ontzettend gemotiveerd door alle energie die er heerst bij iedereen om ervoor te zorgen dat Amsterdam duurzaam en gezond wordt. Niet te lang praten, maar vooral doen! Ik vond het tof dat ik op allerlei manieren mee kon draaien in de organisatie en heb mijn communicatie & productie-skills naar een hoger niveau kunnen tillen.

OVER ONS

Over De Gezonde Stad

De Gezonde Stad is een stichting die Amsterdam duurzaam en gezond wil maken. Dit doen wij door samen met een community van Amsterdammers en andere koplopers uit de stad projecten te starten, events of campagnes te organiseren. Daarnaast helpen we duurzame initiatieven verder met advies & begeleiding of door ze een podium te geven op onze pitchevents.

REAGEREN

Interesse in de stage?

Stuur je cv (max. 2 A4) en motivatiebrief (max. 1 A4) samengevoegd in één pdf bestand met als titel "VOORNAAM_ACHTERNAAM_communicatie stage naar sollicitaties@degezondestad.org .

Hoe sneller hoe beter, want geschikte kandidaten bellen we meteen! Sollicitatiegesprekken zullen online of in het KIT plaatsvinden, dan uiteraard met inachtneming van voorzorgsmaatregelen rondom COVID-19. Voor vragen neem je contact met Lesley Walet via telefoonnummer 06 12 646464.

Acquisitie n.a.v. van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.