Stagiair communicatie & community gezocht!

Wil jij je communicatieskills naar een hoger niveau tillen in een super leuk team? Wil jij onze community activeren met de leukste events en campagnes? Wil je werken in duurzaamheid en heeft Amsterdam een speciaal plekje in je hart? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Communicatie & Community

De communicatie- en communitystage bij De Gezonde Stad is dé plek voor jou om ervaring op te doen in een organisatie die werkt aan de verduurzaming van onze stad. Als onderdeel van het team stort jij je op onze projecten om de leukste content te maken voor de stad. Verder ondersteun je in diverse campagnes en help je bij de organisatie van (online) events, allemaal om Amsterdam duurzaam en gezond te maken!

Werkzaamheden

Wat ga je in deze stage precies doen?

 • Contentcreatie: je gaat leuke en inspirerende content maken voor onze website, digitale nieuwsbrief en social media kanalen over duurzame ontwikkelingen in de stad en over tips & trucs hoe je je leven duurzamer kan inrichten. Wij geven je alle vrijheid om daarvoor ideeën in te brengen, zelfstandig op pad te gaan en dat te vertalen naar aansprekend tekst en beeld.
 • Ondersteuning in projectcommunicatie en campagnes: je helpt ons met het bedenken van content en acties waarmee we meer zichtbaarheid kunnen genereren voor onze projecten en zo meer deelnemers werven of bewustwording creëren.
 • (Online) events organiseren en produceren: Je zet je samen met ons maximaal in om ervoor te zorgen dat onze (online) events en workshops tot in de details met zorg zijn geregeld!

 

Voor wie

Wie wij zoeken

 • Omdat we in de hele stad te werk gaan, vinden we het belangrijk dat ons team net zo divers is als onze doelgroep. We willen je ook uitnodigen om te solliciteren als je niet volledig voldoet aan alle functie-eisen of nog niet veel ervaring hebt buiten je opleiding;
 • Je bent in de laatste fase van je studie of net afgestudeerd in studierichting Marketing & Communicatie, Sociale Wetenschappen, Psychologie of iets soortgelijks, HBO / WO werk- en denkniveau. Ook kan je een duurzaamheidsstudie of planologiestudie doen, mits je een interesse hebt in communicatie;
 • Je bent flexibel, creatief, proactief en nieuwsgierig, hebt lef en kan zelfstandig werken en vooruit plannen;
 • Je vindt schrijven leuk en hebt een vlotte pen, met een goede beheersing van de Nederlandse taal;
 • Ervaring met verschillende social media is een grote pré;
 • Beschikbaar voor 4 dagen per week van februari 2023 t/m juli 2023.
Stage

Wat bieden wij jou

 • Een leuke plek om werkervaring op te doen, veel te leren en jezelf verder te ontwikkelen;
 • Goede begeleiding om het maximale uit je periode bij ons te halen;
 • Een introductie in de Amsterdamse duurzame wereld en de kans om uitgebreid te netwerken;
 • Een informele werksfeer in een enthousiast team;
 • Een werkplek in het mooiste gebouw van Amsterdam, het KIT (Het Tropeninstituut)
 • Een stagevergoeding van €300,- per maand op basis van 4 werkdagen.
Over ons

Over De Gezonde Stad

De Gezonde Stad is een stichting die Amsterdam duurzaam en gezond maakt. Dit doen wij door samen met een community van Amsterdammers en andere koplopers uit de stad projecten te starten en events en campagnes te organiseren. Dit doen we door de hele stad: van Nieuw-West tot Zuidoost, van Noord tot Zuid.

Reageren

Interesse in de stage?

Stuur je cv (max. 2 A4) en motivatiebrief (max. 1 A4) samengevoegd in één pdf-bestand met als titel "VOORNAAM_ACHTERNAAM_communicatie stage naar sollicitaties@degezondestad.org. Hoe sneller hoe beter, want geschikte kandidaten bellen we meteen! Sollicitatiegesprekken zullen online of in het KIT plaatsvinden.

Voor vragen kan je terecht bij Carmen, stuur een mailtje naar carmen@degezondestad.org.

Acquisitie n.a.v. van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Projecten
Check onze projecten
Met deze projecten maken wij de stad duurzaam en gezond!
Lees meer
Blog
Raak geïnspireerd!
Op onze blog lees je alles over onze community en duurzame ontwikkelingen in de stad.
Lees meer
Team
Even voorstellen
Ontmoet ons super leuke team dat elke dag keihard werkt aan de verduurzaming van Amsterdam
Lees meer