Stagevacature: Projectmedewerker Van Amsterdamse Bodem gezocht!

Wil jij werkervaring opdoen in een super leuk team? Ben je een aanpakker die praktisch aan de slag wilt met lekker, lokaal, gezond en duurzaam voedsel samen met lokale ondernemers en bewoners, en heeft Amsterdam een warm plekje in je hart? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Projectmedewerker

De stage voor projectmedewerker Van Amsterdamse Bodem is dé plek voor jou om ervaring op te doen in een organisatie die werkt aan duurzamer en gezonder voedsel in onze stad. Je draait mee in het team en verricht afwisselende werkzaamheden, onder begeleiding van een projectleider.

WERKZAAMHEDEN

Wat ga je in deze stage precies doen?

Als projectmedewerker ben je onderdeel van het Van Amsterdamse Bodem projectteam en help je bijvoorbeeld bij het organiseren van evenementen, uitdenken van projectideeën, maken van achtergrond analyses, draag je bij aan de communicatie en het contact met de diverse initiatieven op het platform. Check onze website voor een overzicht van onze projecten en aangesloten initiatieven.

VOOR WIE

Wie wij zoeken

Diversiteit

Omdat we in de hele stad te werk gaan, vinden we het belangrijk dat ons team net zo divers is als onze doelgroep, en we een brede groep Amsterdammers aanspreken. We willen je ook uitnodigen om te solliciteren als je niet volledig voldoet aan alle functie-eisen of nog niet veel ervaring hebt buiten je opleiding.

Richtlijnen waarin je je wilt ontwikkelen:

 • Je bent in de laatste fase van je opleiding HBO of WO of net afgestudeerd - we passen de stage aan aan jouw leerniveau en interesses;
 • Je bent ondernemend, hands-on, flexibel, creatief, nieuwsgierig en durft initiatief te tonen;
 • Je bent in staat om gestructureerd te plannen en organiseren;
 • Je hebt interesse in lekker, lokaal, gezond en duurzaam voedsel;
 • Je hebt ideeën over hoe we onze projecten voor álle Amsterdammers aantrekkelijk
  kunnen maken;
 • Je bent idealiter voor 4 dagen per week voor tenminste vier maanden en bij voorkeur zes
  maanden beschikbaar om stage te lopen en kan het liefst per direct van start.
STAGE

Wat bieden wij jou

 • Een leuke plek om werkervaring op te doen, veel te leren, jezelf verder te ontwikkelen en een leuke tijd met je team te beleven;
 • Goede begeleiding om het maximale uit je periode bij ons te halen. We streven ernaar
  om, voor zover de Covid-maatregelen dat toelaten, zoveel mogelijk op kantoor te
  werken;
 • Een werkplek in het mooiste gebouw van Amsterdam, het KIT (Het Tropeninstituut);
 • Een introductie in de Amsterdamse duurzame wereld en de kans om uitgebreid te netwerken;
 • Een informele werksfeer in een enthousiast team waar iedereen zichzelf kan en mag zijn;
 • Een stagevergoeding van €240,- per maand.
REAGEREN

Interesse in de stage?

Reageren kan tot 27 februari. Stuur je cv (max. 2 A4) en motivatiebrief (max. 1 A4) samengevoegd in één pdf-bestand, met als titel "VOORNAAM_ACHTERNAAM_VABstage, naar sollicitaties@degezondestad.org. Hoe sneller hoe beter, want geschikte kandidaten bellen we meteen! Sollicitatiegesprekken zullen online of in het KIT plaatsvinden.

Voor vragen kan je terecht bij Marijn, stuur een mailtje naar marijn@degezondestad.org.

Acquisitie n.a.v. van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

OVER ONS

Over De Gezonde Stad

Zo dicht als voedsel bij ons dagelijks leven staat, zo ver zijn we verwijderd geraakt van de oorsprong ervan. Zeker in een verstedelijkt gebied als Groot Amsterdam. Onze dagelijkse maaltijd legt gemiddeld 30.000 kilometer af. En dat terwijl in en rond Amsterdam de hele schijf van vijf wordt geproduceerd op een duurzame manier! Daarom is er Van Amsterdamse Bodem. Dé plek waar we alle smaken van de stad en haar omgeving met elkaar kunnen delen en vieren. Van Amsterdamse Bodem is onderdeel van De Gezonde Stad: een stichting die Amsterdam duurzaam en gezond maakt samen met een community van bewoners en andere koplopers op dit gebied.