Stagevacature: Projectmedewerker Afval naar Oogst gezocht!

Wil jij werkervaring opdoen in een super leuk team? Ben je een aanpakker die praktisch aan de slag wil met thema’s als (sociale) verduurzaming en bewonersparticipatie en heeft Amsterdam een warm plekje in je hart? Dan zijn wij zoek naar jou!

Projectmedewerker

De stage voor projectmedewerker Afval naar Oogst is dé plek voor jou om ervaring op te doen in een organisatie die werkt aan de verduurzaming van onze stad. Je draait mee in het team en verricht afwisselende werkzaamheden, onder begeleiding van een projectleider. 

WERKZAAMHEDEN

Wat ga je in deze stage precies doen?

Als stagiair projectmedewerker Afval naar Oogst werk je mee aan het afvalvrij maken van de stad. Met Afval naar Oogst maken we van groente en fruit (GF) resten, die normaal in de afvalzak verdwijnen, compost. En dit doen we samen met de buurt. Bewoners leveren hun GF-afval in bij een groenproject bij hun om de hoek, zoals een buurttuin of stadsboerderij. Zo sluiten we kringlopen op lokaal niveau. We zijn nu al op 6 plekken in de stad gestart en willen het dit jaar uitbreiden naar nog eens 4 tot 5 nieuwe locaties. 

Je helpt met het activeren van de buurt, organiseren van evenementen en trainingen, uitdenken van projectideeën, bijdragen aan communicatie. Ook help je mee aan het schrijven van de jaarlijkse Gezonde Stad Monitor, en werk je met je mede-stagiaires in de enige echte Tropentuin.

VOOR WIE

Wie wij zoeken

 • Je bent in de laatste fase van je opleiding HBO of WO of net afgestudeerd - we passen de stage aan aan jouw leerniveau en interesses;
 • Je bent ondernemend, flexibel, durft initiatief te tonen en je bent in staat om gestructureerd te plannen en organiseren;
 • Je hebt interesse in (sociale) duurzaamheid en stedelijke ontwikkeling;
 • Je hebt ideeën over hoe we onze projecten voor álle Amsterdammers kunnen maken;
 • Bekend zijn met Amsterdam is een pré;
 • Je bent beschikbaar voor 4 dagen per week van september 2022 t/m februari 2023;
 • Omdat we in de hele stad te werk gaan, vinden we het belangrijk dat ons team net zo divers is als onze doelgroep. We willen je ook uitnodigen om te solliciteren als je niet volledig voldoet aan alle functie-eisen of nog niet veel ervaring hebt buiten je opleiding.
STAGE

Wat bieden wij jou

 • Een leuke plek om werkervaring op te doen in een informele werksfeer, veel te leren, jezelf verder te ontwikkelen en een leuke tijd met het enthousiaste team te beleven;
 • Goede begeleiding om het maximale uit je periode bij ons te halen; 
 • Een werkplek in het mooiste gebouw van Amsterdam, het KIT (SDG House) aan het Oosterpark; 
 • Een introductie in de Amsterdamse duurzame wereld en de kans om uitgebreid te netwerken;
 • Een stagevergoeding van €375,- per maand (op basis van 5 dagen).
OVER ONS

Over De Gezonde Stad

De Gezonde Stad is een stichting die Amsterdam duurzaam en gezond maakt. Dit doen wij door samen met een community van Amsterdammers en andere koplopers uit de stad projecten te starten, events of campagnes te organiseren. Dit doen we door de hele stad: van Nieuw-West tot Zuidoost, van Noord tot Zuid.

REAGEREN

Interesse in de stage?

Reageren kan tot en met 14 augustus. Stuur je cv (max. 2 A4) en motivatiebrief (max. 1 A4) samengevoegd in één pdf-bestand met als titel "VOORNAAM_ACHTERNAAM_projectmedewerker stage naar sollicitaties@degezondestad.org. Sollicitatiegesprekken zullen online of bij het KIT plaatsvinden.

Voor vragen kan je terecht bij Marijn, stuur dan een mailtje naar marijn@degezondestad.org.

Acquisitie n.a.v. van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature
Stagiair communicatie en marketing
Maak mooie content voor een gezond Amsterdam!
Klik hier!
Over ons
Het team van De Gezonde Stad
Meer over ons weten?
Klik hier!