Projectmedewerker met organisatietalent gezocht!

De Gezonde Stad zoekt een projectmedewerker die ons de komende periode kan versterken bij de organisatie en uitvoering van onze projecten.

Handen uit de mouwen

Ben jij een enthousiast organisatietalent en een aanpakker met drive voor duurzaamheid? Kun jij schakelen tussen meerdere projecten?  Vind je het leuk om samen te werken in een team en toe te werken naar concrete resultaten? Dan zijn wij op zoek naar jou! 

Aan de slag

De functie

Als projectmedewerker (alias organisatietalent) help je mee om diverse projecten en events tot in de puntjes goed uit te voeren. Je werkt daarbij samen in een team, vaak onder begeleiding van een projectleider. Naast het team van De Gezonde Stad werk je veel samen met uiteenlopende partners uit het netwerk; van duurzame koplopers tot vastgoedpartijen of de gemeente. Met elkaar steken we de handen uit de mouwen om Amsterdam een stukje gezonder en duurzamer te maken. Voorbeelden van programma’s waar je aan mee zult werken zijn Bomen voor Amsterdam, Van Amsterdamse Bodem en Afval naar oogst.

Voor wie

Wat wij zoeken!

 • Je bent zelfstandig en proactief, en je pakt dingen gestructureerd aan.
 • Je hebt een verbindende persoonlijkheid en bent in staat om te communiceren met allerlei type mensen, zowel intern als extern.
 • Je bent leergierig, houdt van afwisseling en haalt energie uit het succesvol neerzetten van een event of project. 
 • Je voelt je thuis in een team en werkt graag samen aan oplossingen.
 • Je beheerst de Nederlandse taal goed. 
 • Je woont in Amsterdam.

 

Opleiding en ervaring

 • HBO/WO-opleiding met 1 tot maximaal 3 jaar relevante werkervaring in een soortgelijke functie (kan ook een stage zijn).
 • Je hebt inhoudelijke kennis of interesse in (sociale) duurzaamheidsvraagstukken, zoals stedelijke vergroening, circulariteit, korte voedselketens en/of klimaatneutrale en -bestendige steden.
 • Het is een pré als je ervaring hebt met het schrijven van vlotte teksten.
 • Ervaring met het organiseren van events en community building is eveneens een pré. 

 

Diversiteit

Vanuit De Gezonde Stad hechten wij waarde aan diversiteit. Ons team moet een brede groep Amsterdammers aantrekken en om dat als team te bereiken moeten we elkaar daarin kunnen versterken. Bij de werving zullen wij er aandacht aan besteden dat de persoon qua diversiteit een aanvulling is op ons huidige team.

De Gezonde Stad

Wat bieden wij jou?

 • Het salaris voor deze functie is €2.000-€2.800 bruto per maand (op basis van 40 uur per week). Jouw startsalaris is onder andere afhankelijk van je werkervaring.
 • Een contract voor 6 maanden voor 4 dagen per week (32 uur). Optie tot verlenging.
 • Startdatum 1 september 2022.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een pensioenregeling.
 • Aandacht en ruimte voor jouw persoonlijke ontwikkeling.
 • Je komt te werken binnen een groeiende, ambitieuze en impactvolle organisatie.
 • Een werkplek in het KIT/SDG-House in Amsterdam met de Tropentuin.
 • Samen met een ambitieus team bijdragen aan een duurzaam Amsterdam!
Neem contact op!

Interesse?

Ben jij de juiste persoon voor deze functie? Stuur je CV (max. 3 A4) en motivatiebrief (max. 1 A4) gericht aan Annick Mantoua samengevoegd in één pdf-bestand met als bestandsnaam “VOORNAAM_ACHTERNAAM_vacature_projectmedewerker” uiterlijk donderdag 18 augustus naar sollicitaties@degezondestad.org. 

Het eerste-ronde-gesprek vindt plaats op donderdagmiddag 25 augustus. Indien je wordt uitgenodigd ontvang je hiervoor op maandagmiddag 22 augustus een bericht. Vanwege de vakantieperiode hebben we helaas een iets strakkere planning dan normaal.

Meer informatie of vragen?

Kijk voor meer informatie over De Gezonde Stad en onze projecten op www.degezondestad.org. Voor vragen kan je contact opnemen met Erik Franssen via sollicitaties@degezondestad.org of 020 624 1522 (bij voicemail, spreek wel een bericht in

Over De Gezonde Stad

Wat doet De Gezonde Stad?

De Gezonde Stad is een ondernemende stichting die Amsterdam duurzaam en gezond maakt. Dit doen wij door samen met een community van Amsterdammers, bedrijven en overheden projecten te starten en uit te voeren. We richten ons met name op het vergroenen en circulair maken van de stad, waarbij we samen én gebiedsgericht te werk gaan. Met onze positieve, vernieuwende en hands-on projecten en campagnes inspireren en activeren we onze community om bij te dragen aan de verduurzaming van Amsterdam.

In de afgelopen 10 jaar hebben we ons ontwikkeld tot een organisatie met een grote community van Amsterdammers en een rijk portfolio aan projecten. De komende periode willen wij onze impact vergroten, blijven vernieuwen en verder doorgroeien. 

Team
Even voorstellen
Wie worden jouw collega's? Maak kennis met het team van De Gezonde Stad!
Bekijk de teampagina
Over ons
Dit doet De Gezonde Stad
Lees hier meer over onze missie voor Amsterdam.
Lees verder
Projecten
Handen uit de mouwen!
Bekijk alle inclusieve, duurzame, circulaire en groene projecten.
Ontdek onze projecten