Bomen voor Amsterdam (2021)

Wat als we Amsterdam zien als één groot bos? Stel je voor, dat je je deur opendoet en direct de natuur inloopt. Hoe chill is dat? Wij willen Amsterdam omtoveren tot stadsbos. Daarom gaan we dit jaar 1500 bomen planten. En jij kan meehelpen. Zet een van onze bomen in je tuin, op je schoolplein of bij je sportclub. Zo planten we samen een heel nieuw bos middenin de stad.

Bomen voor Amsterdam

Wil jij ook je eigen kanjer van een boom planten? Dat kan! Wij hebben namelijk 1500 gratis boompjes in de aanbieding. Kies jouw favoriet, haal ‘m op 6 november 2021 bij ons op en plant ‘m in je tuin, bij je sportclub of eerst in een pot op je balkon. Zo planten we samen een heel nieuw bos middenin de stad.

En dat is hard nodig, want Amsterdam wordt steeds voller, natter, warmer en drukker. Bomen helpen om de stad gezond te houden.  

Check bomenvooramsterdam.org.

Vraag jouw boom aan!
Stappenplan

Zo werkt het

Ga naar BomenvoorAmsterdam.org en vraag jouw kanjer aan!

1. Kies jouw boom. Er zijn drie soorten bomen met elk z'n eigen waarde voor de stad: de wilde peer, zwarte appelbes of sporkehout. Kies de boom van jouw voorkeur. 

2. Haal de boom op bij De Gezonde Stad op 6 november. De boom die je krijgt is nu minder dan een meter hoog en kan je makkelijk op de fiets meenemen. 

3. Plant je boom!

Meer bomen!

Club van Bomen

Met het planten van de boom hoor je bij de Club van Bomen. Een community van Amsterdammers die de stad omtoveren tot stadsbos. De komende jaren willen we nog veel meer bomen planten. Doe een donatie en help ons om dit mogelijk te maken!

Doneer aan de Club van Bomen zodat we volgende jaar nog veel meer bomen kunnen planten.

Doe een donatie voor meer bomen voor Amsterdam.

Doneer!
Neem contact op met Aukje
Aukje is projectleider

Aukje Ypma is projectleider en zet bij De Gezonde Stad projecten op die Amsterdam duurzamer maken. "De stad mooier maken met een community van Amsterdammers en aanjagers is waar mijn hart ligt. Dit is ook wat ik voorheen als freelancer deed door verschillende bottom-up projecten op te zetten in samenwerking met bewoners. Ik zet me in voor een groene stad waar we circulair met grondstoffen omgaan".

06-44014365 aukje@degezondestad.org
ma 22 november 2021
Maak je stoep groener met een geveltuin!
Ben jij ook klaar met al die tegels en wil je het liever lekker groen bij jou voor de deur? Dan is een geveltuin iets voor jou! En je vraagt ‘m ook nog eens heel eenvoudig aan. Lees hieronder hoe!
Lees verder
Groene agenda
Meer berichten
di 18 januari 2022 - 20:00
De toekomst van ons vlees
Kweken, stapelen, stallen of in vrijheid?
Lees verder