Eetrituelen #2

Samen aan de slag voor nieuwe eetrituelen voor een plantaardige toekomst!

Wat kun je verwachten?

Als je plantaardig eet vraag je om een aanpassing van de norm. De manier waarop we eten is doorspekt met normen en rituelen, van een wijntje bij het koken tot even stil zijn voor het eten of een uitgebreid kerstdiner. Iedereen wil zijn steentje bijdragen aan een betere wereld. Dat kan met grote gebaren maar ook met eenvoudige dagelijkse keuzes, door bijvoorbeeld meer plantaardig te eten.

Maar hoe vaak zijn we al niet gestart met dit goede voornemen. Wat nou als we het klein aanpakken met iets meer aandacht? Door nieuwe eetrituelen vorm te geven krijgt plantaardig eten opnieuw betekenis. Het wordt meer dan de gewoonte. Het kan onderdeel worden van een nieuwe eetcultuur. 

Deze avond gaan jullie sleutelen aan onze eetcultuur. Kunstenares Sarojini Lewis doet een voorstel voor een nieuw ritueel en gebruikt daarbij de eenvoudige boon. Samen met onderzoekers Yolie Michielsen en Hester Dibbits neem je een plons in je emoties en de wereld van je fantasie voor het vormgeven van nieuwe plantaardige rituelen. Ze mogen groots en meeslepend zijn, maar het kan ook klein en subtiel. Welk idee gaat Nederland veroveren, en welk nieuw ritueel krijgt misschien wel een plekje in jouw leven?

Eetrituelen wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting DOEN.

Koop hier je kaartje!

za 25 september 2021
Groenten inmaken? Zo doe je dat!
Inmaken is een eeuwenoude techniek die ervoor zorgt dat je eten langer kan bewaren. En het is heel simpel, dus jij kan het ook!
Lees verder
Groene agenda
Meer berichten
ma 21 februari 2022 - 00:00
Green Energy Day
Is het gelukt? Lukt het om 10 dagen méér hernieuwbare energie te hebben voor het land?
Lees verder

Samen voor een gezond en duurzaam Amsterdam!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze projecten.

Je bent nu lid van onze nieuwsbrief!