De Monitor Live: Thema Schone Lucht

Hoe tof was De Gezonde Stad Stadsquiz! In februari brachten we De Monitor uit, ons eigen onderzoek naar de duurzaamheid van Amsterdam dat zelfs de kranten haalde! Maar we gaan door... We focussen op een thema en nodigen iedere keer een geweldige gast uit die de impact maakt op het gebied van duurzaamheid in Amsterdam. Deze keer: het thema groen met als gast Nadina Galle!

Stel je vragen en doe mee!

Voor het Thema Groen mogen we impactmaker Nadina Galle verwelkomen in een online Meet & Greet! Een half uur lang zullen we de vragen die we in de week van Thema Groen binnen hebben gekregen aan haar voorleggen en bieden we de mogelijkheid aan alle aanwezigen om zelf vragen te stellen.

Aanmelden voor De Monitor Live kan via onderstaande button

De sessie duurt van 17:00-18:00. Klik hier voor de directe link naar zoom.

De meeting ID is: 869 6484 1934

En de pincode is: 325583

Voor vragen kan je mailen naar stan@degezondestad.org.

Wij zijn verheugd en kunnen niet wachten om onze vragen te stellen, jij ook? Laat ons weten (via het aanmeldformulier) welke vragen jou alvast te binnen schieten, dan kunnen we daar uitgebreider op ingaan!

 

Aanmelden voor De Monitor Live: Thema Groen met Nadina Galle

Klik hier!
Nadina Galle:

"Ik groeide op in een klassieke Noord-Amerikaanse suburb. Denk aan huizen met grote gazonnen en straten ingericht op auto’s. In die omgeving vroeg ik me af: Hoe worden steden eigenlijk bedacht en gebouwd? Waar is de balans tussen mens en natuur? Sindsdien ben ik op een missie om stadsnatuur te verbeteren en te zorgen dat mensen zich er meer verbonden mee voelen. Nu het klimaat verandert, kan natuur een belangrijke rol spelen in het leefbaar houden van steden. Ik zet slimme technologieën in ter verbetering van stadsnatuur. Ik noem dat de Internet of Nature. Denk aan bodemvochtsensoren, die dankzij machine learning kunnen voorspellen hoeveel water een boom overmorgen nodig heeft.” 

Straatboom diversiteit
Amsterdam scoort uit 8 wereldsteden het hoogste in straatboom diversiteit!
Een grote oude boom is beter
Hoe ouder de boom hoe meer CO2 die kan opnemen, ook de soort kan belangrijk zijn!
Groengebieden verkoelen
Hoe meer groen, hoe beter de warmtehuishouding van een stad. Door steen in de stad kan het namelijk rond de 4 graden warmer zijn dan buiten de bebouwde kom.
Groenverdeling per stadsdeel
Amsterdam Noord scoort met 41,2% veruit het beste als het gaat om groenverdeling per stadsdeel. Nieuw-West komt met 29,8% op de tweede plaats. (Je raadt het al, Centrum scoort met 2,8% het slechtst)
De Monitor

Was jij er bij?

In februari brachten we De Monitor uit, een onderzoek dat wij zelf doen aan de hand van data van de gemeente en uit openbare publicaties. Niemand minder dan Larry Jackson hostte de avond met een geweldig spannende quiz waarin de gevonden feiten naar voren kwamen. Helaas kwam de avond tot haar einde, maar niet getreurd…

De komende maanden brengen we De Monitor nóg een stapje verder! Per thema nodigen we een impactmaker uit, een koploper die tastbare veranderingen teweegbrengt en dopen we een bepaalde week om tot dat thema! De thema’s zijn:

April Groen

Juni Schone lucht

Augustus Afvalvrij

Oktober Energie

December Voedsel

Document: Download hier de GROEN factsheet!

Downloaden
ma 17 mei 2021
Kleding van de toekomst
Van fast naar slow fashion! In deze blog nemen we kijkje in de toekomst.
Lees verder
Groene agenda
Meer berichten
za 26 maart 2022 - 20:30
Earth Hour!
Ieder jaar staan we een uur stil bij klimaatverandering en biodiversiteitsverlies en de impact op onze planeet. Zet een uur lang zoveel mogelijk energieslurpende items uit en word bewust van de impact die wij als mensheid hebben!
Lees verder
Neem contact op met Kiran
Kiran is communicatie- en communitymedewerker

Als geboren en getogen Amsterdammer draagt Kiran graag bij aan het verduurzamen van de stad waar hij zo van houdt. Hij maakt onze rubriek Amsterdammer in het zonnetje en maakt daarmee duurzaamheid toegankelijk voor iedereen. Daarnaast spendeert hij zijn tijd het liefst met z'n handen in de aarde en is hij bezig met planten en biodiversiteit, in zijn huis, zijn daktuin, geveltuin, weiland en guerrilla-tuinierend in de stad.

0629510324 kiran@degezondestad.org