De Monitor Live: Thema Groen met Nadina Galle

Hoe tof was De Gezonde Stad Stadsquiz! In februari brachten we De Monitor uit, ons eigen onderzoek naar de duurzaamheid van Amsterdam dat zelfs de kranten haalde! Maar we gaan door... We focussen op een thema en nodigen iedere keer een geweldige gast uit die de impact maakt op het gebied van duurzaamheid in Amsterdam. Deze keer: het thema groen met als gast Nadina Galle!

Stel je vragen en doe mee!

Was je er bij? In februari brachten we De Monitor uit, een onderzoek die wij zelf doen aan de hand van data van de gemeente en uit openbare publicaties. Niemand minder dan Larry Jackson hostte de avond met een geweldig spannende quiz waarin de gevonden feiten naar voren kwamen. Helaas kwam de avond tot haar einde, maar niet getreurd…

De komende maanden brengen we De Monitor nóg een stapje verder! Per thema nodigen we een impactmaker uit, een koploper die tastbare veranderingen teweegbrengt en dopen we een bepaalde week om tot dat thema! De thema’s zijn:

April Groen

Juni Schone lucht

Augustus Afvalvrij

Oktober Energie

December Voedsel

Thema Groen

Mogen we introduceren: Nadina Galle

Voor het Thema Groen mogen we impactmaker Nadina Galle verwelkomen in een online Meet & Greet! Een half uur lang zullen we de vragen die we in de week van Thema Groen binnen hebben gekregen aan haar voorleggen en bieden we de mogelijkheid aan alle aanwezigen om zelf vragen te stellen.

Aanmelden voor De Monitor Live kan via de button! De sessie duurt van 17:00-17:30 met een maximale uitloop van een half uur. Op de dag zelf krijg je de zoomlink toegestuurd met de link en code voor de online sessie. Voor vragen kan je mailen naar stan@degezondestad.org.

Nadina: “Ik groeide op in een klassieke Noord-Amerikaanse suburb. Denk aan huizen met grote gazonnen en straten ingericht op auto’s. In die omgeving vroeg ik me af: Hoe worden steden eigenlijk bedacht en gebouwd? Waar is de balans tussen mens en natuur? Sindsdien ben ik op een missie om stadsnatuur te verbeteren en te zorgen dat mensen zich er meer verbonden mee voelen. Nu het klimaat verandert, kan natuur een belangrijke rol spelen in het leefbaar houden van steden. Ik zet slimme technologieën in ter verbetering van stadsnatuur. Ik noem dat de Internet of Nature. Denk aan bodemvochtsensoren, die dankzij machine learning kunnen voorspellen hoeveel water een boom overmorgen nodig heeft.” 

Wij zijn verheugd en kunnen niet wachten om onze vragen te stellen, jij ook? Laat ons weten (via het aanmeldformulier) welke vragen jou alvast te binnen schieten, dan kunnen we daar uitgebreider op ingaan!

Aanmelden voor De Monitor Live: Thema Groen met Nadina Galle

Klik hier!
Straatboom diversiteit
Amsterdam scoort uit 8 wereldsteden het hoogste in straatboom diversiteit!
Een grote oude boom is beter
Hoe ouder de boom hoe meer CO2 die kan opnemen, ook de soort kan belangrijk zijn!
Groengebieden verkoelen
Hoe meer groen, hoe beter de warmtehuishouding van een stad. Door steen in de stad kan het namelijk rond de 4 graden warmer zijn dan buiten de bebouwde kom.
Groenverdeling per stadsdeel
Amsterdam Noord scoort met 41,2% veruit het beste als het gaat om groenverdeling per stadsdeel. Nieuw-West komt met 29,8% op de tweede plaats. (Je raadt het al, Centrum scoort met 2,8% het slechtst)

Document: Download hier de GROEN factsheet!

Downloaden
do 18 maart 2021
Omarm de chaos voor een duurzame samenwerking
Een interview met engineer en duurzame duizendpoot Dina El Filali, over duurzaamheid, diversiteit en liefde.
Lees verder
Groene agenda
Meer berichten
ma 21 februari 2022 - 00:00
Green Energy Day
Is het gelukt? Lukt het om 10 dagen méér hernieuwbare energie te hebben voor het land?
Lees verder
Neem contact op met Kiran
Kiran is communicatie- en communitymedewerker

Als geboren en getogen Amsterdammer draagt Kiran graag bij aan het verduurzamen van de stad waar hij zo van houdt. Het liefst spendeert hij zijn tijd met z'n handen in de aarde en is hij bezig met planten en biodiversiteit, in zijn huis, zijn daktuin, geveltuin, weiland en guerrilla-tuinierend in de stad. Deze passie zet hij bij De Gezonde Stad om in tastbare vergroening en het toegankelijker maken van duurzaamheid voor iedereen.

0629510324 kiran@degezondestad.org