Het Amsterdamse Springsnow Festival

Een deken van bloesem, die de stad jaarlijks bedekt zodra de lente aanbreekt. Het Springsnow Festival (van 21 april–21 mei) viert dit fenomeen jaarlijks in het voorjaar in Amsterdam.

Een bloesemfestival!

De iep is al eeuwenlang dé boom van Amsterdam. Meer dan 75.000 iepen brengen ’t groen op de grachten, de natuur in de stad én elk jaar het feest van die wervelende iepenzaadjes: de lentesneeuw. Met Springsnow vieren we jaarlijks van 21 april – 21 mei de magie van dit prachtige natuurverschijnsel. 

Iedereen kan meedoen aan Springsnow: volg de IEPENROUTE (ook te downloaden via onderstaande button), vang zelf de lentesneeuw of bezoek onze foto-expositie in de etalage van het Rietveldhuis in het Amstelpark. 

In 2021 vieren we de 10e editie van Springsnow met uitgave van Iepenstad: een boek vol foto’s van de talloze verschijningsvormen van iepenzaden in de straten, op de stoep en traptreden. Er blijkt daar zoveel poëzie in. De foto’s zijn gemaakt door Maartje Jaquet, de gedichten erbij geschreven door Ronald M. Offerman. Het boek is aan hem opgedragen, daar hij afgelopen jaar overleed aan Corona. Wie ‘Iepenstad’ in handen krijgt, zal met nog meer plezier de ratelende zaadjes door de straten begroeten en genieten van elke werveling die zij maken. 

Meer informatie over het event, het boek en de data vind je hier.

Document: De iepenroute (pdf)

Downloaden