Landelijke Opschoondag

Ga je op de Landelijke Opschoondag de deur uit voor een frisse neus? Maak er een opschoon-ommetje van! Zo wordt jouw buurt een zwerfafvalvrije schoonheid. Een waar iedereen lentekriebels van krijgt. En gaan we, op gepaste afstand, samen voor een 100% zwerfafvalvrij Nederland.

Doe mee!

Landelijke Schoonmaakdag

Er zijn al 230.625 supporters van schooon. En dat is mooi! Want afval dat op straat belandt, zwerft rond. Door onze buurten en parken, over onze sportvelden en stranden. Supporter van Schoon ben je als je zorgt dat jouw afval netjes in de afvalbak belandt. Én als je af en toe wat opruimt van een ander. Samen gaan we voor schoon. Kom je ook in actie?

Ga je op de Landelijke Opschoondag de deur uit voor een frisse neus? Maak er - rekening houdend met corona - een opschoon-ommetje van. Zo wordt jouw buurt een zwerfafvalvrije schoonheid. Een waar iedereen lentekriebels van krijgt. En gaan we, op gepaste afstand, samen voor een 100% zwerfafvalvrij Nederland.

Via de website van Supporter van Schoon (NL) kan je je aanmelden met een groep of organisatie en kun je bovendien alle locaties vinden waar speciale activiteiten worden georganiseerd voor de Landelijke Opschoondag!

Samen voor schoon

100% zwerfafvalvrij. Dat doen we samen. Wij geloven dat door samen te werken we meer kunnen bereiken. Voor de Landelijke Opschoondag 2021 slaan we daarom de handen ineen met verschillende organisaties en bedrijven. Sta jij ook voor de kracht van samenwerking? Koppel jouw actie dan aan een van de partners. Zo doen we het op afstand, toch nog samen.

Gratis opschoonpakket

Voor iedere opschoonactie zijn gratis opschoonmaterialen te bestellen. Bestel de materialen 5 werkdagen voor de opschoonactie, zodat je zeker weet dat ze op tijd binnen zijn.

Challenge jezelf en anderen met de Literati app

Op de Landelijke Opschoondag verzamelen we zwerfafval én informatie. Door zwerfafval goed in kaart te brengen is het mogelijk om het probleem beter aan te pakken. Met de Litterati-app leggen we zwerfafval samen vast.

Meer informatie vind je op supportervanschoon.nl