Rethinking fashion

Van kleding uit mest tot online marktplaatsen voor afgedankt textiel; aan welke duurzame doorbraken werken ontwerpers en ondernemers in de wereld van textiel en mode? En waarmee kunnen zij nog wel wat hulp gebruiken?

Hoe kunnen pioniers op het gebied van circulaire textiel en mode verder groeien?

Ieder jaar gooien we in Nederland samen 235 miljoen kilo textiel weg. Een deel ervan belandt in tweedehandswinkels of wordt verwerkt tot isolatiemateriaal, maar veruit het grootste deel wordt verbrand in de afvalcentrale. Dat moet anders.

Steeds meer pioniers en bedrijven werken aan een circulaire economie. Zo worden er nieuwe technieken ontwikkeld om van afgedankt textiel weer bruikbare vezels te produceren of kleding te maken uit ‘nieuwe’ materialen, zoals hennep, fruitafval of zelfs mest. 

Ontmoet deze avond de meest vooruitstrevende initiatieven en hoor waar zij nog wel wat hulp kunnen gebruiken. Met een panel van experts en de collectieve kennis in de zaal proberen we hen dat nodige steuntje in de rug te geven.

Bezoek de website, voor meer informatie. 

do 12 september 2019
"Een zaadje zien groeien tot een plant die je kunt opeten, hoe cool is dat?!"
De afgelopen maanden zijn 25 Amsterdamse Balkontuinders druk bezig geweest met het verzorgen en oogsten van hun eigen kruiden en groenten. We spraken twee balkontuinders Aäron & Tanée. Laat je inspireren door hun moestuinervaring.
Lees verder
Groene agenda
Meer berichten
zo 3 november 2019 - 14:00
Masterclass Instock: Inmaken & Fermenteren
Huisgemaakte abrikozencompote, ambachtelijke Koreaanse kimchi of tongstrelende pickles. Door eten te conserveren wordt het niet alleen ontzettend lekker, maar ook nog eens ontzettend lang houdbaar! Een fijne manier om minder eten te hoeven verspillen dus!
Lees verder